Osim mađarica, breskvica, vanili-kiflica, na blagdanskom stolu nezaobilazne su i oblatne. Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam mnogo sastojaka, a priprema je jednostavna. Slijedite ovaj recept i zasladite sebe i ukućane.
Sastojci:
- paket oblatni
- 2 litre mlijeka
- 70 dag šećera
- 3 reda čokolade za kuhanje
- 10 dag margarina
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena, dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje, margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu. Ostavite kremu da se dobro ohladi. Mažite oblatne rashlađenom kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila. Izrežite na kocke ili rombove.
Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!
I motornu pilu za izrezati te oblatne to je kao beton.