Popečci od tikvica ukusan su i jednostavan način da potrošite višak tikvica koje imate u frižideru. Ovi prhki popečci savršen su prilog, predjelo, pa čak i lagani ručak. Narezane tikvice upijaju začinsko bilje i začine kako bi vam pružile zalogaj koji jednostavno pršti od okusa. Najbolja stvar kod ovog recepta jest to da ga je jednostavno napraviti, piše Taste.
U samo dva koraka imate prekrasne, zlatnosmeđe popečke od tikvica. I dok ovaj recept zajamčeno funkcionira takav kakav jest, slobodno dodajte svoj vlastiti štih. Možete eksperimentirati s nekim drugim sastojcima: čili papričicama, origanom, mljevenim kimom, paprikom i kukuruzom – ništa nije zabranjeno! Štoviše, sastojci su oni koje često nalazite u smočnici, što znači da nema potrebe za paničnim trčanjem u trgovinu u zadnji čas!
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- 3 srednje velike tikvice (oko 400 g)
- 75 g brašna
- 40 g parmezana, sitno naribanog, plus dodatak za posluživanje
- 3 ljutike, podrezanih krajeva, tanko narezane
- 1 jaje, umućeno
- 1/4 šalice svježeg peršina, nasjeckanog
- 2 žličice suhih listova origana
- 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
- 1 žlica maslinova ulja
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
1. Tikvicama odrežite krajeve i krupno ih naribajte. Stavite u cjedilo i ocijedite što više tekućine. Premjestite u zdjelu. Umiješajte brašno, parmezan, ljutiku, jaje, peršin, origano, sol i muškatni oraščić.
2. Zagrijte 1 žličicu maslinova ulja u neprianjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite tri dijela smjese od tikvica u tavu. Pecite minutu i pol sa svake strane ili dok ne porumene i ne budu pečene. Prebacite na tanjur. Ponovite s preostalim maslinovim uljem i preostalom smjesom od tikvica.
Od cvijeća tikvice s Dolca pripremaju se najfiniji specijaliteti: