Hopa-cupa

Redovit seksualni život može spasiti vezu neurotičnih parova

Foto: Lightstorm/IFP
Redovit seksualni život može spasiti vezu neurotičnih parova
09.12.2010.
u 14:40
Istraživanje je dokazalo je da neurotičnim osobama najviše pomaže čest seks, izjavili su znanstvenici
Pogledaj originalni članak

Novo američko istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Social Psychological and Personality Science, pokazalo je da se neurotične osobe, koje su sklone promjenama raspoloženja i koje se lako iznerviraju i uznemire, imaju nesretnije veze i češće se razvode.

No, rješenje njihovih problema moglo bi biti jednostavno - trebaju se češće seksati. Znanstvenici su pratili 144 nova bračna para tijekom prve četiri godine braka, a  morali su odgovarati na pitanja koliko su sretni i koliko se seksaju. Ispostavilo se da se prosječno seksaju jednom tjedno tijekom prvih šest mjeseci braka, a do četvrte godine braka prosjek je pao na tek tri puta mjesečno.

Istraživanje je također otkrilo da bračno zadovoljstvo nije povezano s količinom seksa, osim u osoba koje su jako neurotične.
- Naše istraživanje dokazalo je da neurotičnim osobama najviše pomaže čest seks - izjavili su znanstvenici James McNulty i Michelle Russell sa Sveučilišta u Tennesseeju koje je provelo istraživanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TA
taida
00:00 10.12.2010.

Oprostite svi, ali i žene su kao cvijeće...... Nije mi jasno kako se kod prića o nedostatku seksa u vezama uvijek svodi na manjak seksa s ženske strane prema muskarcima. Žene vole seks, samo se ne žele seksati s muskarcima s kojima to prestane biti gušt.

BO
boston
15:13 09.12.2010.

Ja nisam psiholog, niti psihijatar, ali znam jednu nepobitnu cinjenicu. Bez dobrog i urednog seksualnog zivota, svi postaju neuroticni !! Ako ste prorijedili odnose sa muzom/deckom, sigurno cete primjetiti nagle promjene raspolozenja, razdrazenost, nervozu i depresiju. Ako se on smiri, bez da ste ucinili sto po pitanju problema, onda je sigurno otisao kod susjede na \"terapiju\". Muskarci su kao cvijece, treba ih zalijevati cesto i kontinuirano....

ŠI
Šiljka
21:36 09.12.2010.

boston, i žene isto tako.