U centru Donje Stubice, gradu poznatom po raskošnim parkovima, neposredno pokraj crkve – kultni restoran Lagvić.
– Stubički fijaker jelo je po kojem smo najpoznatiji, odrezak je to od mesa iz Bedekovčine punjen domaćom šunkom i sirom u pikantnom umaku od gljiva, a poslužujemo ga uz krokete. Toliko je velik da ga rijetko koji gost pojede sam – kaže glavni kuhar Zdravko Stepan (44).
– Sve je svježe, od ćevapa, pečenica, svinjetine ili junetine. U škrinji nemamo nijedan dekagram mesa! – govore u Lagviću. Nude niz plata, roštilj je na drveni ugljen, a poznato je da malo tko iz Zagorja odlazi gladan i tako je i u Lagviću. Bez štrukli na stolu obrok na bregima nije potpun, a tu su sjajne. Vikendom su gužve pa su potrebne rezervacije, a domaći hvale i rebarca.
– Da imam vremena, sebi bih najradije ispekao srednje pečeni Tomahawk steak, ali većinom završim na sendvičima – smije se Stepan.
Rekel bum po istini...Ove godine sam bil prvi put u restoranu Lagvić i to zato jer sam išel na obilježavanje bitke kod Stubice iz 1573.god. Bili smo gladni pa smo išli tam na klopu...Iako je bila gužva pa smo sumnjali u kvalitetu hrane i usluge, sve je bilo više nego savršeno...Od kvalitete, cijene do konobara...Fala dragi ljudi... Pozdrav iz Šestina...