sve je spremno

Roditelji kupuju školski pribor u društvu djece koja ga pomno biraju

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
škola (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
škola (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
škola (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
škola (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
s
29.08.2013.
u 16:00
U knjižari Školske knjige u središtu Zagreba u vrijeme našeg posjeta malo je tko kupovao cijeli komplet školskih udžbenika.
Pogledaj originalni članak

U knjižari Školske knjige u središtu Zagreba u vrijeme našeg posjeta malo je tko kupovao cijeli komplet školskih udžbenika. Roditelji koje smo ondje zatekli, sami ili s djecom, uglavnom su kupovali školski pribor, torbe ili ruksake te poneku zbirku zadataka ili radnu bilježnicu. Mnogi kombiniraju kupnju novih i starih udžbenika koje dobivaju od rođaka ili kupuju na razmjenama ili u antikvarijatima. A oni koji kupuju nove knjige već su ih naručili online ili predbilježbom. No, uvijek zatreba još nešto, po što se mora doći u knjižaru. A školski pribor uglavnom kupuju u društvu djece koja onda biraju bilježnice s motivom koji im se sviđa ili traže neke posebne flomastere, najljepšu torbu, pernicu na dva ili tri kata s omiljenim likovima i slično.

MANDA KOMLJENOVIĆ I KĆI NENSI KOMLJENOVIĆ IZ DUGOG SELA

- Kombiniramo kupnju novih knjiga i starih iz antikvarijata, a ponešto i dobijemo. Računam da ćemo za Nensine knjige za gimnaziju potrošiti oko 600 kuna. U obitelji imamo još jednog osnovca, a za oboje se djece nekako snalazimo.

TAMARA VACLAVEK I KĆI VANJA VIKTORIJA VACLAVEK IZ BJELOVARA

- Kći ide u 5. razred i treba joj nova torba. Knjige smo naručili predbilježbom u knjižari i čekamo da stignu. Računam da ću samo za knjige, omote i ono najnužnije dati oko 1500 kuna, tako da se početak škole uvijek osjeti na kućnom budžetu.

SANDRA MOZARA IZ DUBROVNIKA

- Knjige za sina koji ide u 3. razred gimnazije naručili smo online. Dakako, u dva-tri obroka, pa je trošak podnošljiviji. Stare smo knjige dali u Caritas, a radne bilježnice nismo naručili. Kupit ćemo samo one koje doista trebaju. Inače, sin i ja smo došli u posjet kćeri koja studira u Zagrebu.

SUZANA KOŠĆAK I KĆI ANA KOŠĆAK IZ ZAGREBA

- Došla sam s kćeri Anom koja kreće u 2. razred da mi pomogne u izboru pisanki. Imamo još dvoje djece, u gimnaziji i u osnovnoj školi, pa zaista dobro dođu besplatni udžbenici. Još ćemo vidjeti treba li što dodatno kupiti, kakvu zbirku ili radnu bilježnicu, ali Ana je sačuvala sav svoj pribor i školsku torbu. Sve u svemu, ove godine izdatak i nije tako strašan.

MIRJANA ŠINKOVIĆ IZ ZAGREBA

- Radim u središtu grada, knjižare su mi nadohvat ruke pa sama kupujem i knjige i pribor. Trošak za knjige za dvoje djece nešto je što planiramo unaprijed i nije nam žao dati novac za knjige. Za srednjoškolca kupujemo nove udžbenike, a za osnovku ove godine udžbenike dobivamo besplatno.

>>Ovo morate znati o besplatnom prijevozu učenika do škole

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.