Neke stvari se ne mijenjaju

Roditelji žele utjecati na spol svoga djeteta

Foto: YouTube
Roditelji žele utjecati na spol svoga djeteta
01.03.2010.
u 15:14
Suvremeni istraživači nude odgovore za pomoć parovima kako utjecati hoće li se za devet mjeseci roditi dijete muškog ili ženskog spola.
Pogledaj originalni članak

Iz želje, stare koliko je i svijeta, da podmladak bude baš određenog spola i dan danas se rađa niz tragikomičnih, a, nažalost, i tragičnih situacija. Stotine su godina preživjeli i starinski savjeti kako dobiti sina ili kćer. I dalje je, sudeći prema odgovorima koje nude i narodna predaja i suvremeni istraživači, češće pitanje kako dobiti sina. Bapski savjeti idu od spavanja s raznim predmetima ispod jastuka do ljekarija (što odbojnijeg sastava, to bolje) za žene do podvezivanja testisa kod muškaraca, jer curice tobože dolaze s jedne, a dječaci s druge strane.

Koliko god zabluda moderna medicina u međuvremenu razbila, jedna se činjenica ne mijenja. Velika većina roditelja - prema nekim istraživanjima njih čak 90 posto - rado bi utjecala na spol svoga djeteta. No kako se trenutak začeća ipak odigrava prilično spontano, savjeti suvremene znanosti mnogim se roditeljima ipak čine presloženima. Kao i metoda dr. Landruma Shettlesa, koju prenosi portal Roditelji.hr. Njegova teorija kaže da se spermiji koji nose Y kromosom kreću daleko brže, ali brže i umiru. To znači da u trenutku otpuštanja jajašca u blizini zapravo ne bi trebalo biti spermija, ali bi zato trebalo brzo imati spolni odnos kako bi se postigla najveća moguća koncentracija spermija s Y kromosom. A tko uspije - eto nasljednika.

SAVJETI STRUČNJAKA

Y kromosom - Kako bi se uhvatio trenutak s najvećom koncentracijom spermija koji nose Y kromosom te na taj način utjecalo na djetetov spol, žena za početak treba dobro upoznati menstrualni ciklus te koristiti tablice plodnih dana ovisno o bazalnoj temperaturi tijela

Apstinencija - Ako par želi dječaka, muškarac bi trebao izbjegavati ejakulaciju četiri do pet dana prije ovulacije, a spolni odnos bi se trebao dogoditi 12 sati prije ovulacije. Preporučuju se i položaji koji će spermije izbaciti što je moguće bliže cerviksu. 

Orgazam - Ženski orgazam je, prema dr. prema Shettlesu, od velike pomoći. On, naime, pomiče spermije bliže jajnoj stanici. Paru, pak, koji želi djevojčicu valja sve ovo zanemariti i - uživati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MR
mrmljenko
15:26 01.03.2010.

O da, i na kraju bi se mamini i tatini ponosni sinovi mogli prcat međusobno jer, priznali to mi ili ne, svaki uzoriti hrvat bi rađe sina nego kći!