za bolji okus

Ruski kuhar otkrio kako se rade najbolje punjene paprike: Umjesto riže stavite ovo i bit će savršene!

Foto: Shutterstock
Ruski kuhar otkrio kako se rade najbolje punjene paprike: Umjesto riže stavite ovo i bit će savršene!
19.10.2023.
u 16:30
Paprike se mogu koristitit za salatu, ali možete ih i napuniti pa imati ručak za dva-tri dana
Pogledaj originalni članak

Krenula je sezona paprika, pa će se tako na brojnim stolovima uskoro naći mnogima omiljeno jelo - punjene paprike. No, ne morate ih raditi po tradicionalnom receptu koji je svima dobro poznat. Ruski profesionalni kuhar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio je recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima, ali umjesto riže unutra ide nešto drugo, piše portal Espreso

Kratko natopite paprike: U veću posudu sipajte vodu i posolite pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite sjemenke i peteljke, ali i poboljšat će im okus i ukloniti gorčinu (ako postoji).

VEZANI ČLANCI:

Dobar nadjev je ključan: Uglavnom se za punjene paprike koristi mljeveno meso, a kada kupujete - izaberite ili samo svinjsko ili miješano. Mljeveno meso možete popržiti ili koristiti svježe (izbor je na vama). Ako koristite svježe, na maslacu prodinstajte sjeckani crni luk, koji daje poseban okus jelu, zatim ga dodajte u posudu s mesom i začinite. Dodajte rižu koja se kuha tako što se stavi u lonac, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 žlica). Kuha se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljena riža neće upiti svu tekućinu pa će samim time i nadjev biti vrlo sočan. Ako ipak želite puniti poprženim mesom, njega dodajte u poprženi crni luk (isto na maslacu) i u gotovo meso dodajte rižu koju ste pripremili na isti način kao i za sirovi nadjev. Začinite po želji.

Rižu zamijenite tikvicama: Umjesto riže u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansu laganije, ali i ukusnije.

Zasijecite paprike: Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poredate u loncu i prelijte umakom, zahvaljujući rezu, on će dospjeti u paprike i lakše će se skuhati nadjev, a i ravnomjernije

Ne punite paprike do vrha: Mnoge domaćice stavljaju previše nadjeva u paprike, zbog čega pucaju tijekom kuhanja jer riža bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošije kvalitete, odnosno tanje. Kad žličicom stavljate nadjev u unutrašnjost paprika, nemojte ga razdvajati i nikada ih ne punite do vrha.

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar gusjenica
gusjenica
08:09 20.10.2023.

Mi u kući , kad nađemo CRNI luk, bacimo ga u kompostaru. Koja pogreška, pa on može ići u punjene paprike!

Avatar Tombstone
Tombstone
02:50 20.10.2023.

Glupost

AQ
aquamaris
13:31 20.10.2023.

A voda se sipa? 🙄