Za dobar okus

Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati

Foto: Shutterstock
Sačuvajte svježinu i sočnost jabuka posebnim načinom spremanja: Evo gdje ih trebate držati
09.10.2020.
u 07:00
Ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga.
Pogledaj originalni članak

Jabuke su popularna namirnica tijekom cijele godine, a pogotovo u jesen kada su najzrelije i najukusnije. Iako mogu stajati duže od nekog drugog voća, jabuke bi isto trebalo čuvati posebnom metodom kako bi bile svježe i sočne, prenosi Real Simple.

Do preranog kvarenja može dovesti pospremanje jabuka blizu drugog voća.Nakuplja se plin etilen koji ubrzava kvarenje,  pa bi bilo najbolje držati ih podalje od recimo banana i grožđa. 

Jabuka na dan čuva zdravlje, ali nije svejedno kada ćete je pojesti:

Foto: Thinkstock
Jabuka, dijeta
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
jabuka

Taj proces usporit će i niska temperatura, pa ako svoje jabuke ne planirate pojesti u roku od nekoliko dana, nemojte ih držati na kuhinjskom pultu. Za dugovječnost su ključne hladnije temperature te mrak i vlaga. Ladica vašeg hladnjaka idealna je - tamo će jabuke trajat oko dva do tri tjedna. Ako nemate mjesta u ladicama, možete slobodno zamotati jabuke i držati ih u podrumu ili garaži.

Milka i Vid uzgojili su bundevu tešku čak 120 kilograma:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.