Nagrade najvjernijim partnerima Naše kužine

Samo sutra, jedinstveni turnirski jubilejski meni

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
priznaja
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
priznaja
Foto: Duško Marušić
školjke
21.07.2015.
u 19:24
Cijene su od 30 do 85 kuna za slijed, a meni je u ponudi Naše kužine – samo sutra
Pogledaj originalni članak

Nagrade najvjernijim partnerima Naše kužine

Prvu obljetnicu suradnje obilježili su danas na 26. Konzum Croatia Openu u Umagu renomirani istarski ugostitelji, vinari i organizatori najukusnijeg, nedvojbeno najposjećenijeg događanja na turniru u Stella Marisu. Punih pet godina naš najveći turnir i ugostitelji vole se javno u projektu "Naša kužina" koji tik do terena dovodi najbolje što Istra nudi, vrhunsku hranu i ponajbolja vina. Da je projekt 'Naša kužina' prepoznat pokazali su brojni ugostitelji i eminentna imena istarske gastronomske scene koja su se izredala u Umagu. Upravo je njima predsjednica Izvršnog odbora turnira Arlen Brozić zahvalila prigodnim priznanjem za, kako je naglasila, prvih pet zajedničkih godina. Zahvalama se pridružio i Ronald Korotaj, direktor Istraturista. 
Priznanja su preuzeli restoran San Rocco iz Brtonigle, konoba Nono i konoba Buščina. Da grla brojnih posjetitelja turnira ne bi ostala suha, pobrinuli su se kroz proteklih pet godina svojim biranim vinima vinarija Kozlović, vinarija Coronica, vinarija Degrassi i vinarija Cuj. O njihovim se vinima, baš kao i delicijama koje pripremaju vrijedi ugostitelji glas pročuo nadaleko, a upravo se na događanjima i predstavljanima koja su održavana moglo i podosta naučiti o svijetu vina. 
Kako obljetnice uvijek prati i slavlje, restorateri su se pobrinuli te sastavili sjajan meni koji će biti predstavljen već sutra. Riječ je o meniju od četiri slijeda, a potpisuju ga doajeni Naše kužine te novi ovogodišnji partner, restoran Pergola iz Savudrije. Upravo je chef iz Pergole, Fabrizio Vežnaver za svečarski meni predvidio predjelo, koje je i jedna od specijaliteta njegovog restorana – tartar od sabljarke s agrumima. Slijede ga sjajni domaći ravioli punjeni brancinom u umaku od kaneštrela koji dolazi iz konobe Nono. Treći slijedi potpisuje kreativni tim iz Bušćine, a riječ je o ribljem fileu u umaku od začinskog bilja. Kruna na kraju ovog degustacijskog menija stiže iz San Rocca – crni keks, ganaš 3,od bijele čokolade u kremi od jogurta s gelom od limuna. 
Cijene su od 30 do 85 kuna za slijed, a meni je u ponudi Naše kužine – samo sutra. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.