Nisu vam potrebna ni jaja!

Savršeni spoj slatkog i slanog: Isprobajte ukusne kocke od pereca i maslaca od kikirikija!

Foto: simply recepies
Savršeni spoj slatkog i slanog: Isprobajte ukusne kocke od pereca i maslaca od kikirikija!
10.05.2023.
u 10:30
Ove kocke od pereca i maslaca od kikirikija obavezan su dodatak vašoj sljedećoj zabavi! Imaju koru od pereca sa slojevima maslaca od kikirikija, čokolade, kokosa i zaslađenog kondenziranog mlijeka prelivenih.
Pogledaj originalni članak

Volite li slatko slane kombinacije koje daju potpuno novu dimenziju okusa vašem nepcu? Ako je odgovor da, onda imamo pravu poslasticu za vas. Kolačići od pereca i maslaca od kikirikija oduševit će i slatkoljupce i one sklonije slanim užicima. Oni su istovremeno ljepljivi, hrskavi, slatki, slani i preukusni. A, kako biste bili sigurni da je središte ovih slatko slanih pločica dovoljno čvrsto za rezanje, svakako ih pecite dok se rubovi ne karameliziraju i ne poprime zlatnu boju. Zatim ih potpuno ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nekoliko sati u hladnjaku prije rezanja, prenosi Simply Recipes.

Kad ste spremni izvaditi pločice iz protvana i rezati ih, prijeđite nožem po rubovima i nježno izokrenite štangice. Trebali bi biti dovoljno čvrste za rukovanje, ali kora bi se mogla malo raspasti. Nazubljenim nožem izrežite na kvadrate. Ove pločice možete napraviti i dan ranije. Pladanj s ohlađenim kolačićima samo obložite folijom i ostavite na pultu. Narezane ploške mogu se čuvati na sobnoj temperaturi do 5 dana. Čuvajte ih s papirom za pečenje između redova kolačića ako su naslagani jedni na druge ili pojedinačno zamotane u plastičnu foliju. Pločice se također mogu zamrzavati do mjesec dana. Za odmrzavanje izvadite ih iz vrećice i ostavite da se odmrznu na sobnoj temperaturi.

Sastojci:

  • 150 grama mini pereca
  • 75 grama otopljenog maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 1 limenka zaslađenog kondenziranog mlijeka (397 g)
  • 57 grama glatkog maslaca od kikirikija
  • 100 g maslaca od kikirikija s komadićima
  • 100 g čokoladnih suza
  • 75 g kokosovog brašna

Upute:

1. Zagrijte pećnicu na 190⁰C. Obložite četvrtasti protvan veličine 20x20 cm folijom, dopuštajući da nekoliko centimetara visi s ruba protvana. Obilno premažite otopljenim maslacem. Staviti na stranu.

2. Ulijte 1/4 šalice zaslađenog kondenziranog mlijeka u zdjelu i ostavite sa strane. U drugu zdjelu dodajte maslac od kikirikija i preostalo kondenzirano mlijeko. Stavite u mikrovalnu na 30 sekundi. Miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ostaviti sa strane da se ohladi.

3. U multipraktik dodajte 3 šalice cijelih pereca i miksajte dok najveći komadi ne budu veličine malog graška. Iz te smjese uzmite 120 grama mrvica od pereca i vratite ih u multipraktik. Dodajte šećer i otopljeni maslac i miksajte neprekidno 20 sekundi. Smjesa će izgledati poput mokrog pijeska.

4. Ulijte smjesu u pripremljenu tepsiju. Pomoću mjerne posude ili čaše čvrsto utisnite smjesu u ravnomjeran sloj na dnu posude.

5. Pecite koru dok ne postane čvrsta na dodir i blago zlatna oko rubova, oko 10 minuta.

6. Ponovno promiješajte maslac od kikirikija i kondenziranu smjesu, a zatim prelijte 3/4 šalice smjese maslaca od kikirikija preko pečene kore. Na vrh stavite pola kokosovog brašna, polovinu maslaca od kikirikija s komadićima i polovinu čokoladnih suza.

7. Preko cijelog sloja prelijte preostali maslaca od kikirikija i mješavinu kondenziranog mlijeka. Posipajte preostalim kokosovim brašnom, maslacem od kikirikija i komadićima čokolade. Rasporedite cijele perece na vrh i rukama nježno pritisnite prema dolje kako biste bili sigurni da su slojevi kompaktni. Prelijte ostavljenim kondenziranim mlijekom.

9. Pecite na srednjoj rešetki pećnice 30-35 minuta dok rubovi ne poprime zlatnu boju, a sredina tek počne dobivati ​​boju. Sredina može biti malo mekana, ali pločice će se stvrdnuti dok se hlade.

9. Izvadite pločice iz pećnice i ohladite ih rešetki sat i pol. Izvadite iz protvana i skinite foliju. Nastavite hladiti na rešetki još 1 sat. Kada pločice dostignu sobnu temperaturu, zamotajte ih u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 2 sata ili preko noći. To će osigurati da se pločice lijepo režu. Možete ih rezati i kada se ohlade na sobnu temperaturu, ali kora bi se mogla raspasti.

Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega:

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.