Kako nas čekaju sve topliji dani bilo bi ih šteta ne iskoristiti za sadnju zdravog začinskog i prekrasnog ukrasnog bilja. Zato ovo proljeće ne propustite posijati ili posaditi nešto od čega će vaš mali vrt zablistati, a kuhinju ispuniti okusom i mirisom pri pripremi jela.
Kao i uvijek, tajna uspjeha je u dobroj pripremi, a da budete potpuno spremni Večernji list vas daruje sa posebnim prilogom u kojem ćete pronaći sve potrebne informacije za vaš novi projekt! Ne propustite na svim kioscima dar u srijedu 13.5 uz Večernji list.
Savjeti i trikovi naših amaterskih i profesionalnih uzgajivača
Donosimo priču o mladom paru studenata kojima je botanika strast te koji su svoje trikove podijelili s nama samo za vas. Upoznat ćete i vlasnike ekološkog poljoprivrednog gospodarstva pored Vrbovca koji uzgajaju 14 vrsta začinskog bilja na jednom hektaru, a imaju i neke neobične vrste kao što su čokoladna menta, viseći ružmarin, cimetni bosiljak, ananas kadulja. Odlični savjeti dolaze i iz jednog OPG-a iz Osijeka gdje supružnici uzgajaju cvijeće, a nikad nisu imali više posla nego za vrijeme koronavirus pandemije!
Sve potrebno za uspjeh - na jednom mjestu
U prilogu ćete pronaći teme koje su pune zanimljivosti i savjeta, kao što su vodič za početnike, top 10 biljaka koje pročišćavaju zrak u kući te zašto i koje biljke doktori u Engleskoj propisuju za borbu protiv anksiznosti, depresije i usamljenosti.
Naravno donosimo i popis osnovnog alata za uzgoj biljaka, tri pravila za zalijevanje, kako napraviti organsko gnojivo, koje je začinsko bilje dobro saditi u povrće, ali i mnogo više!
Posebni prilog Začinsko i ukrasno bilje iz teglica ne propustite u srijedu 13.5. na dar uz Večernji list!