jeste li primijetili ovo?

Šef FBI-a tvrdi da konobari koriste jedan jednostavan trik koji im gotovo udvostručuje napojnice

Foto: shutterstock
Šef FBI-a tvrdi da konobari koriste jedan jednostavan trik koji im gotovo udvostručuje napojnice
16.05.2024.
u 12:30
Prema studiji sa Sveučilišta u Nijmegenu, uz ovaj trik konobari će vidjeti kako se njihova napojnica povećava za nevjerojatnih 70 posto.
Pogledaj originalni članak

Ako ste radnik u uslužnoj djelatnosti koji želi naučiti kako zaraditi više napojnica, onda je očito vaš anđeo čuvar FBI-jev bivši glavni međunarodni pregovarač za taoce. Možda će zvučati pomalo čudno na prvu, ali ako netko može pregovarati o oslobađanju talaca, onda bi mogao ispregovarati i bolju napojnicu za poslužno osoblje, piše LADBible

U nedavnom razgovoru za Nudge Podcast, bivši šef FBI-a, Chris Voss, rekao je da postoji jedna stvar koju biste mogli primijetiti da vaš konobar radi, a koja bi vas mogla dovesti do toga da mu date veću napojnicu.

 

@nudgepod

“Don’t be fooled by this sales trick." That's what Chris Voss taught me on the latest episode on Nudge. He explained why I've been overtipping, and why most of us struggle to get a raise.

♬ original sound - Nudge Podcast

Voditelj podcasta, Phill Agnew, objasnio je to u TikTok videu promovirajući podcast i rekao da konobari uz njega mogu 'gotovo udvostručiti svoje napojnice'. Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele povećati svoju zaradu, ali i za one koji ne vole davati napojnice pa mogu pripaziti na ovu taktiku. 

‘Pričao mi je o studiji iz 2003.’, rekao je Agnew, ‘U studiji, koja je uključivala uslužno osoblje, polovici osoblja je rečeno da prima narudžbe kao i obično. Drugoj polovici osoblja rečeno je da verbalno preslikava narudžbe mušterije. Dakle, mušterija naruči jedan hamburger, a konobar kaže 'jedan hamburger'.

VEZANI ČLANCI: 

Prema studiji sa Sveučilišta u Nijmegenu, uz samo ponavljanje riječi gostiju konobari će vidjeti kako se njihova napojnica povećava za nevjerojatnih 70 posto. Ovaj trik ovisi o 'sklonosti ljudi da vole ljude koji se ponašaju kao oni', čak i ako je to jednostavno poput ponavljanja njihove narudžbe u restoranu.

Prema bivšem čovjeku FBI-a, to se zove 'zrcaljenje' i povećava napojnice tako što gost misli da je konobar simpatičniji.

Konobar iz Dubrovnika oduševio Beograđanina: 'Naručio sam espresso s mlijekom, a onda je donio račun..'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.