Na već tradicionalnom festivalu vina i kulinarstva ponuda se profilira, brusi i filtrira. Proizvođači dolaze s najboljim što imaju, ali trude se i u prezentaciji, pa će se još u subotu moći vidjeti i kušati mnogo
vrhunskih vina (žestice i piva), autohtonih delikatesnih proizvoda te pršuta, maslinovog ulja i dojmljivih prerađevina od ribe do samoniklog bilja.
Baš ti zalogajčići i gutljajčići iskombinirane hrane s finim uljima, vinima, začinima, pa i čokoladom putokaz su, u europskim zemljama već poznat, kako se domaćim kreiranim delicijama može bolje šarmirati gost i ostvariti veća zarada. Konkretna ponuda vidljiva je iz bogatog kataloga, a festival Ivana Dropuljića otvorio je gradonačelnik Bandić riječima, zar mi ne možemo kao i Francuzi…
I ove godine, odličan sajam. Posebno su me oduševili međimurci, gdje je izgleda najveća koncentracija kvalitete, po hektaru. Šteta, što dosta proizvođača nije pokazalo svoja najbolja vina, već su se predstavili s najnovijim.