Roštilj nije samo naziv za omiljeni dodatak u vrtu, to je doživljaj okupljanja obitelji (i prijatelja kada uvjeti dopuste) koji željno iščekujemo cijeli tjedan ili mjesec. Proljeće je napokon prestalo biti promjenjivo i s toplim danima stigla nam je omiljena sezonska kulinarska razonoda – roštiljanje. Sunčani dani, boravak u dvorištu i uživanje u omiljenim grill aromama naprosto su nezaobilazni.
Okupljanje oko omiljenog roštilja pretvorit će se u užitak kuhanja sve do jeseni, a najveći obožavatelji će i u najhladnijim danima naći izgovor da razmahuju vatru tacnom ili komadom kartona ili pale električni roštilj na balkonu iza zamagljenih prozora.
Planirate omiljene roštiljske zalogaje isprobati u što više različitih kombinacija i izdanja? Svoj ćete grill meni nadopuniti inspirativnim jelima uz SPAR Dobar tek BBQ magazin koji vam i ove godine donosi široku lepezu mogućnosti pripreme omiljenih delicija na grillu. Samo klikom udaljen, krije pregršt roštilj inspiracija.
Kako bi roštilj ispao savršeno baš svaki put, osim kvalitetnih namirnica bitne su još dvije stvari: dobar kuhar i dobri recepti. Iskustvo se stječe godinama ali zato provjerene recepte možete imati odmah i to BESPLATNO, jer vas čekaju u magazinu Dobar tek BBQ s receptima za najbolji roštilj. Na 68 stranica pronađite više od 30 inspirativnih recepata, 50-ak savjeta o pripremi omiljenih komada mesa, trikove, tajne pripreme steakova legendarnog chefa Tomislava Špičeka, kao i odlične vinske preporuke vrsnog poznavatelja Davora Butkovića. Planirajte svoje omiljene roštiljske zalogaje u što više različitih kombinacija i izdanja.
Ako se pitate što sve možete očekivati, donosimo vam primjer koji možete vidjeti na naslovnoj slici: FILET MIGNON
Za 4 osobe trebati će vam sljedeći sastojci:
- 1 kg bifteka (juneći file)
- cvijet soli, šareni papar
- 50 ml maslinova ulja
- grančica ružmarina i majčine dušice
- Provjereno kvalitetne i svježe namirnice potrebne za ovaj recept, koje ćete s posebnim guštom pripremati, čekaju vas na policama SPAR i INTERSPAR trgovina.
Meso izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta prije pečenja. Narežite biftek na 8 medaljona, pecite na vrelom grillu 1,5 minutu svaku stranu uz 3 okretanja mesa. Tako ćete dobiti okomite i vodoravne pruge od grilla na mesu. Ukupna dužina pečenja mesa je 6 minuta (za medium pečeno meso). Meso nakon pečenja prelijte maslinovim uljem, začinite cvijetom soli i svježe mljevenim paprom, dekorirajte svježim ružmarinom i po želji majčinom dušicom.Pregršt ovakvih recepata čekaju vas u novom magazinu Dobar tek BBQ s receptima za najbolji roštilj.
Kako do svog primjerka?
Srećom, za ovaj primjerak nije potrebno ići u dućan i stajati u redu, svoj primjerak možete BESPLATNO preuzeti na web stranicama www.spar.hr i www.dobartek.spar.hr. Nakon prijave, klikom na pristigli link prelistajte i preuzmite svoj primjerak magazina Dobar tek BBQ.
Neka grillanje započne!
Sadržaj omogućio SPAR