NOVA DELIKATESA U GRADU

Sira, putra, mleka, vrhnja ....iz Desinića u Maksimir

veronika mljekara
veronika mljekara
veronika mljekara
veronika mljekara
21.06.2016.
u 18:40
Domaći brend, mini mljekara Veronika, predstavlja novu delikates trgovinu u Maksimiru
Pogledaj originalni članak

Otvorena je nova trgovina Veronika delikatesa u Maksimiru. Deseta po redu trgovina u vlasništvu Mini mljekare Veronika iz Desinića izazvala je popriličnu gužvu na otvaranju što i ne čudi jer njihovi proizvodi u Zagrebu već odavno uživaju status  vrhunskih i kvalitetnih domaćih proizvoda.  

Skromna i samozatajna Jelena Šurbek obiteljski biznis nastavlja graditi širenjem prodajnih mjesta ne samo u Zagrebu već i cijeloj Hrvatskoj i dalje inzistirajući na vrhunskoj kvaliteti i isključivo domaćim proizvodima koji su Mini mljekari Veronika najbolja reklama.  Jelena potpisuje recept za sjajne domaće kekse s maslacem koji su rađeni prema staroj recepturi na mašinu, kakve se radile naše bake. Maslac daje keksima posebnu prhkoću i puninu okusa, te su zbog toga idealni za jutarnju kavu, čaj ili bilo koji napitak.

Osnovni sastojci: pšenićno brašno jaja, šećer, voda, mlijeko u prahu, maslac, vanilin šećer, prašak za pecvio, aroma. Domaći mlinci- tradicionalni zagorski mlinci rađeni po staroj recepturi, idealni su prilog kod jela. Krušne mrvice proizvedene su od sušenog i mljevenog bijelog kruha. Koriste se za paniranje mesa i ribe,nadjeve, gratiniranje povrća, ugušćivanje jela i kao sastojak u pripremi mnogih slanih i slatkih jela, a tjestenina se radi iz pšenične krupice durum koja se razlikuje se od obične po većim sadržajem bjelančevina i karakterističnom žutom bojom. Tjestenine od ovakvog brašna imaju prijatnu žućkastu boju , staklavost , otporne su na kidanje , ne gube oblik , ne sljepjuju se i ne raskuhavaju. Tjestenina se proizvodi tako da se istiskuje kroz kalupe, tako se osim rezanaca mogu napraviti i školjkice, svrdla, krpice ili drugi oblici. 

Maslac  Mini mljekare Veronika u potpunosti je domaći i prirodan proizvod proizveden od pasteriziranog vrhnja bez ikakvih kemijskih dodataka. Svako tko se je ikada susretao s maslacem misao mu skreće na maslac koji se proizvodio doma. Vrhnje se stavilo u neku bocu i mućaklo se dok se nije odvojio maslac. Maslac možemo koristiti u razne svrhe. Kao namaz za kruh, pečenje kolača, umjesto ulja za pečenje mesa, ribe..kako god ga koristili nećete požaliti jer svakom jelu daje jedno posebnu dimenziju.  
Namaz kajmak zagorski proizvod je Mini mljekre Veronike koji nudi posebno zadovoljstvo. Usklađeni omjer maslac svježeg sira i soli nudi iznimnu punoću okusa i užitak prilikom konzumiranja. Može se koristiti kao namaz za kruh, a za gurmane i ljubitelje roštilja uz toplio i hladno meso.  Prije upotrebe treba ga staviti desetak minuta na sobno temperaturu da postane lakše maziv i nakon toga prepustiti se užitku koji nudi naš zagorski namaz kajmak. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.