Božićni kolači

Slatko i tradicionalno: Jednostavna kokos rolada

Foto: screenshot/youtube
Slatko i tradicionalno: Jednostavna kokos rolada
25.12.2017.
u 09:43
Mnogima će se i ovog Božića na blagdanskom stolu naći jednostavna, a vrlo ukusna kokos rolada koju ije teško pripremiti.
Pogledaj originalni članak

Sastojci

Tamna smjesa

250 grama mljevenih keksa

250 grama mljevenih oraha ili lješnjaka ili badema

100 grama šećera u prahu

100 grama topljene čokolade za kuhanje

malo ruma po želji

Bijela smjesa

3 žlice vode

100 grama šećera

100 grama kokosa

100 grama margarina

100 grama šečera u prahu

Priprema

Za crnu smjesu izmješajte sve sastojke da smjesa postane kompaktna. Ako je potrebno, dodajte još mljevenog keksa. Za bijelu smjesu vodu pomiješajte s tri žlice šećera i kuhajte do vrenja uz stalno miješanje. Zatim dodajte kokos. Kada se ohladi, umiješajte margarin koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu i sve zamiješajte. 

Crnu smjesu podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki dio posebno razvaljajte između dvije prozirne folije na dva tri centimetra debljine. Potom na nju nanesite bijelu smjesu i sve lagano zarolajte. Ostavite da se tako "spoji" u hladnjaku, minimalno preko noći. 

Uživajte u blagdanima sa svojim najdražima i dobar tek!

Pogledajte još i galeriju što nikako ne biste smjeli staviti u mikrovalnu pećnicu

Foto: Thinkstock
Mikrovalna
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Limun
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
patka s umakom od šumskog voća
Foto: Thinkstock
aluminijska folija
Foto: Marco Becher/PIXSELL
čili papričice (1)
Foto: Shuttershock
Mikrovalna

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
17:36 25.12.2017.

ovo je prekrasno