Sastojci za kremu: 400 g slatkog vrhnja, 2 žumanjka, 40 g šećera, 1 štapić vanilije, 100 g čokolade, 200 g sira maskarpone, 75 g šećera u prahu, 25 g marsala vina,
Sastojci za koru: 5 bjelanjaka, 250 g šećera, 4 žumanjka, 180 g brašna, 75 g gustina, nescaffe ili espresso kava
Priprema:
Kremu pripremite tako što ćete prvo zagrijati slatko vrhnje, zatim dodajte zamućenih žumanjak i šećer i štapić vanilije. Miješajte nekoliko minuta dok se masa ne zgusne, ali pazite da temperatura ne prelazi 82 stupnjeva (koristite kuhinjski termometar). Podijelite dobivenu kremu na dva dijela. Prvi dio kreme prelijte dok je još topao preko čokolade za kuhanje, a drugi dio ostavite da se ohladi, a zatim pomiješajte sa maskarponeom i dobro umutite sa šećerom u prahu i marsale
Kora: Umutite bjelanjak sa šećerom, a u drugoj posudi žumanjak sa 125 g šećera, a zatim sjedinite ove dve smjese, i dodajte brašno i gustin. Rasporedite smjesu u posudu obloženu papirom za pečenje i po površini pospite šećerom, pa pecite na 180 stupnjeva oko 18 minuta.
U četiri čaše za koktele prelijte kao prvi sloj kremu od čokolade. Pomoću modula narežite četiri komada pripremljene kore, natopite ih kavom (nescaffe ili espresso) i položite u čaše sa kremom. Preko dodajte kremu od maskarponea.
>> Nije afrodizijak, ali sigurno nećete moći stati i tražit ćete - još!