Svjetski dan ove tjestenine

Slomite špagete prije kuhanja? Chefovi kažu da je to ogromna pogreška

Foto: shutterstock
Slomite špagete prije kuhanja? Chefovi kažu da je to ogromna pogreška
04.01.2022.
u 07:00
Uz savjete chefova donosimo i super recept kojim možete proslaviti današnji dan.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je korisnike TikToka nasmijao video djevojke Sarah koja je pred svojim dečkom Talijanom slomila špagete na pola prije kuhanja, a on je poludjelo rekavši da je to u njegovoj zemlji ilegalno, portal The Sun je kontaktirao kuharicu i pitao za mišljenje o ovom potezu kod kuhanja koji mnogi ljudi rade.

@carloandsarah

did someone say... DRAMA??? 🤣

♬ original sound - Carlo and Sarah

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Carolina Garofani, kuharica iz Italije kaže da je ovo potpuno nepotreban i krivi potez kada se kuhaju špageti. "Poanta je da se omotaju oko vilice. Zarolate vilicu u tanjuru, a špageti moraju biti dugački da bi se uhvatili na nju. Osim toga, moraju biti duži i kuhani al dente kako bi se umak dobro primio."

Danas, 4. siječnja, obilježava se svjetski dan ove vrste tjestenine, a kako ga drugačije proslaviti nego pripremom jednog super recepta?

Za pripremu je potrebno samo nekoliko sastojaka, a to su:
1 režanj češnjaka
Malo čili papričica
Žlica maslinovog ulja
Šalica pasate 
Nekoliko vrsta sireva po izboru - najbolje bi bilo koristiti mozzarellu, brie, camembert, cheddar, parmezan i Podravec jer se dobro tope
1 paket špageta

Ispržite češnjak i čili na maslinovom ulju, a zatim dodajte pasatu. Začinite po želji i dodajte kuhane špagete. Sve dobro promiješajte, a onda dodajte sireve koje ste izabrali. Još jednom sve dobro promiješajte, ubacite u posudu za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 200°C, nekih desetak minuta. 

 Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.