KNORR RECEPTI

Složenac od kelja i Juneći odrezak iz pećnice

Foto: Knorr
Knorr
Foto: Knorr
Knorr
12.12.2014.
u 18:00
Pogledaj originalni članak

U samo nekoliko koraka složite ukusna jela kojima ćete obradovati svoje najbliže. Juneći odrezak iz pećnice i složenac od kelja, neki su od zanimljivih recepata ove zime. Osim što su ukusni i zdravi prijedlozi za vaš želudac, oni se pripremaju u samo nekoliko jednostavnih koraka. Knorrove povrtne kocke i Knorrov pire krumpir ubrzavaju vašu pripremu jela, a sastojci su im na bazi prirodnih sastojaka.

Složenac od kelja

Sastojci:
1 glavica kelja (srednje veličine)
1 veća glavica luka
15 dkg riže
2 jaja
2 kisela vrhnja
10 dkg slanine
2 žlice mrvica
2 žlice ulja
1 žlica mljevene paprike
1 Knorr povrtna kocka
papar, sol, mažuran i kim - dodati po želji

Rižu operemo i skuhamo (napola) u dva puta više vode uz dodatak Knorr povrtne kocke. Sa glavice kelja odvojimo 4 velika lista, a ostatak usitnimo i smiksamo. Slaninu sitno narežemo i pirjamo sa lukom, zatim dodamo mljevenu papriku, vrhnje, izmućena jaja, i začine. U nauljeni i mrvicama posipani protvanj slažemo sloj kelja (prst debljine), kojeg smo prethodno pomiješali sa polukuhanom rižom i prelijemo sa dijelom mješavine (vrhnje, jaja, slanina, ...). Slojevito slaganje vršimo sve dok nam ne ponestane sastojaka. Sve to prekrijemo prethodno blanširanim cijelim listovima kelja. Protvanj prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu na 180-200°C, cca 40 min. Rezati na kocke i servirati preliveno kiselim vrhnjem

Juneći odrezak iz pećnice

Sastojci:
800g junećih odrezaka debljine oko 1 cm
150g brašna
400ml mesne juhe
1 Knorr goveđa kocka
3 češnja češnjaka
žličicu sušene majčine dušice
ulje
sol i papar
Knor pire krumpir

Odreske lagano istući batom za meso,začiniti solju i paprom i uvaljajte u brašno. U tavi ugrijte ulje, dodajte odreske i pržite sa svake strane 1-2 min. Pržene odreske zatim položite na dno vatrostalne posude. U tavi na masnoći od prženja, popržite sitno nasjeckani češnjak i majčinu dušicu. Čim češnjak zamiriši,dodajte Knorr juhu od goveđe kocke. Kad umak zavrije, prelijte ga preko odrezaka i sve prekrite aluminiskom folijom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160° c oko 1 h i 45 min. Poslužite uz Knorr pire krumpir.

Pratite Knorr na Facebooku

Pogledajte na vecernji.hr