Jednostavno

Stiglo je vrijeme kestena: Evo kako ih ispeći u pećnici da budu savršeno ukusni!

Foto: shutterstock
Stiglo je vrijeme kestena: Evo kako ih ispeći u pećnici da budu savršeno ukusni!
04.10.2022.
u 16:30
Slijedite ove korake i kesteni će ispasti savršeni baš svaki put.
Pogledaj originalni članak

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu, kako piše SheLovesBiscotti. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom - lagano ga pritisnite vrhovima prstiju - trebao bi biti blago mekan. 

Zagrijte pećnicu na 220°: Vruća pećnica ključna je za odvajanje kestena od kore. 

Volite li grickati kisele krastavce? Ovo je dobro znati:

Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Ukiseljene salate, kiseli krastavci
Foto: Thinkstock
Kiseli krastavci

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda - ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.

Stavite kestene u lonac s hladnom vodom. Čim voda počne kipjeti, izvadite kestene šupljikavom žlicom i stavite u plitku posudu za pečenje. Ovo brzo kuhanje stvorit će savršeno okruženje za stvaranje pare nakon što dođu do vruće pećnice.

Stavite kestene ravnom stranom prema dolje, prerezanom stranom prema gore u posudu za pečenje. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta, no, ovo vrijeme može varirati ovisno o veličini vaših kestena.

Nakon što dobijete savršeno pečene kestene, izvadite ih iz pećnice i zamotajte ih u čistu kuhinjsku krpu. Ostavite zamotane kestene da odstoje u ručniku oko 10-15 minuta.

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.

Očistite masnoću iz pećnice: Trebaju vam samo dva proizvoda koja sigurno imate kod kuće!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.