moda 'na visini'

Stjuardesa poručuje: Ovo nikada ne biste trebali odjenuti za let zrakoplovom

Foto: Thinkstock
putovanje, zračna luka
Foto: Thinkstock
putovanje, zračna luka
Foto: Thinkstock
putovanje, zračna luka
29.08.2017.
u 17:44
Za žene je odličan "modni dodatak" pašmina koju po potrebi može nositi na više načina, a poslužit će i kao podloga za nasloniti glavu, prekrivač, marama oko glave ako želite prigušiti zvukove okoline i sl.
Pogledaj originalni članak

Razne "celebrity" osobe na putovanja zrakoplovom imaju svoj modni stil od kojeg ne odstupaju jer na njih vrebaju paparazzi na svakom koraku, no njihov stil često je teško iskopirati, a i zašto bismo?

Neke modne komade najbolje je ostaviti u ormaru, za neke druge prilike i za putovanje odjenuti nešto prikladnije. Doznajte što biste trebali odjenuti za put, a što biste trebali izbjegavati i zašto.

Uska odjeća

Mnoge se žene, ali i muškarci, i tijekom leta žele osjećati seksi pa odijevaju usku odjeću. Osim što usko zaista ne znači i seksi, bitno je imati na umu da je tijekom putovanja potrebno ugodnu odjeću koja neće dodatno otežavati cirkulaciju, posebice tijekom dužeg leta kada postoji veća opasnost od zgrušavanja krvi i usporavanja protoka, osobito u potkoljenicama. Ugrušak u nogama se naziva duboka venska tromboza ili DVT, a kako biste to izbjegli, krećite se po zrakoplovu što više i nosite udobnu odjeću i obuću. 

Kožne hlače

Pravi su modni hit već nekoliko sezona i vjerojatno se u njima osjećate odlično i privlačno. Spremite ih u prtljagu, nemojte u njima putovati. Nadutost je čest problem putnika zrakoplovom, a s tim se "bore" i stjuardese. Stoga je preporuka nositi laganu odjeću s elastičnim "strukom". 

Cipele, sandale, japanke

Štikle izgledaju odlično na ženama, u to nema sumnje, no putovati u njima? Iako nitko ne želi razmišljati o neugodnim situacijama koje se mogu dogoditi tijekom leta, ipak valja imati na umu da ste u slučaju opasnosti, dobro pripremljeni. Ili odjeveni. Štikle će vam otežati izlazak iz zrakoplova putem izlaza za nuždu, u takvim situacijama možete se i ozlijediti, ali i druge. Što nedostaje dobrim, udobnim tenisicama? Japanke i sandale također nisu najbolji izbor. Može vam biti hladno za noge tijekom leta, posebice ako je riječ o duljem letu. 

Nakit

Preporuka je skinuti nakit prije sigurnosnih provjera u zračnoj luci. Sav nakit morate skinuti sa sebe i staviti u kutiju. Skini, stavi, skini stavi i na kraju ste u fazi: spremi u torbu i ne vadi. Možda bi bilo najbolje da nakit ostavite za neki noćni izlazak ili poslovni sastanak, a tijekom putovanja dovoljan vam je samo sat. 

Slojevito odijevanje

Najbolje je za svako putovanje, pa tako i zrakoplovom, odjenuti se slojevito. Lako ćete skinuti višak odjeće ako vam je vruće, a nećete morati posezati za dodatnim komadima odjeće u ručnu prtljagu ako vam je hladno. u zrakoplovu možete tražiti kabinsko osoblje za dekicu, no ako ste još uvijek u zračnoj luci i čekate ukrcaj, imate samo ono što vam je pri ruci. Za žene je odličan "modni dodatak" pašmina koju po potrebi može nositi na više načina, a poslužit će i kao podloga za nasloniti glavu, prekrivač, marama oko glave ako želite prigušiti zvukove okoline i sl. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar king_
king_
20:03 29.08.2017.

ovo nije novinarstvo...ovo je dno dna !!!

MO
morska
08:59 30.08.2017.

Za one koji se nikad ne voze avionima mozda je i korisno, ostali znaju iz iskustva.

CI
cika123
19:37 29.08.2017.

Na što spade naše novinarstvo