živa istina

Što ste u braku sretniji, više se debljate

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Što ste u braku sretniji, više se debljate
25.02.2013.
u 15:00
Iako ni stručnjaci ne znaju pravi uzrok debljanja, pretpostavljaju da nesretniji u braku možda žele privući novog partnera...
Pogledaj originalni članak

Biti u sretnom braku neprocjenjivo je jer je voljena osoba uvijek uz vas, voli vas, podupire... Međutim, prema najnovijem istraživanju i sretan brak ima svoju cijenu – dobivanje na težini. Naime, znanstvenici sa sveučilišta Southern Methodist u Dallasu na osnovi četverogodišnjeg istraživanja na 169 bračnih parova došli su do zaključka da se sretniji parovi debljaju, dok su oni nezadovoljniji njime skloniji mršavljenju, piše Daily Mail.

I kod žena i muškaraca dolazi do povećanja indeksa tjelesne težine za 0,12 na svaku jedinicu povećanja zadovoljstva – i to svakih šest mjeseci. Što znači da žena od 163 centimetra i 54 kilograma dobiva 0,22 kilograma svakih pola godine. Ipak, podaci ne dokazuju uzročno-posljedičnu vezu.

– Ne znamo što se događa nakon četiri godine braka. Možda nesretniji u braku žele privući novog partnera – otkrila je voditeljica istraživanja Andrea Meltzer.

U prijašnjim istraživanjima dokazano je da se žene nakon udaje debljaju, a muškarci ostaju približno iste građe. Stručnjaci objašnjavaju da se žene više brinu o muškarcima, a dođe li do razvoda, situacija je idealna da muškarci natuku pokoji kilogram.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

GE
generaly
12:52 26.02.2013.

Upravo suprotno od naslova.

KA
karambita
16:39 25.02.2013.

obicna glupost koja sa zivotom nema veze

OB
-obrisani-
17:06 25.02.2013.

Uz'o si mi riječ iz usta!