znate li?

Što vaš novčanik otkriva o vama? Doznajte...

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Novčanik
Foto: Getty Images
Novčanik i novac
Foto: Getty Images
Novčanik i novac
Foto: Getty Images
Novčanik i novac
Foto: Getty Images
Novčanik i novac
Foto: Getty Images
Novčanik i novac
09.01.2019.
u 13:57
Ako morate novčanik stiskati gumicama ili nekim drugim načinima pridržavati da sve iz njega ne ispada, vrijeme je za promjenu vaših navika.
Pogledaj originalni članak

Možda niste znali, ali to kakav imate novčanik i što u njega stavljate, može otkriti mnogo o vama i vašim financijskim navikama.

Dizajnerski novčanik

Volite probrane stvari i ako ćete bez problema izdvojiti nekoliko stotina ili tisuća kuna za dizajnerski novčanik s potpisom, vama novac nije bitan. Vi želite prestiž, ali pritom morate paziti na to možete li ga sebi i priuštiti. Imate li štednju za stare dane ili za hitne situacije? A koliko predmeta s potpisom imate u ormaru?

Natrpan novčanik

Ako morate novčanik stiskati gumicama ili nekim drugim načinima pridržavati da sve iz njega ne ispada, vrijeme je za promjenu vaših navika.

Ako nosite sa sobom svašta što vam zaista ne treba, poput starih računa i iskaznica koje već godinama ne vrijede, vjerojatno tako i trošite novac, na stvari koje vam ne trebaju.

Savršeno organiziran novčanik

Oni koji imaju organiziran novčanik paze gdje i kako troše svoj novac. Znaju točno na što im odlazi novac i odlično organiziraju vlastitu potrošnju.

Kopča za novac

Rijetko tko zaista nosi novac pričvršćen kopčom, no oni koji to rade pokazuju da se ne vole zamarati stvarima koje im ne trebaju. Sa sobom nose samo osnovno što im je potrebno. Zaista potrebno. Vaše navike trošenja novca trebale bi biti primjer drugima jer odlično raspolažete svojim novcem i ne trebate razmišljati o tome gdje biste trebali rezati svoju potrošnju kako biste nešto uštedjeli. 

Bez novčanika

Vi ste neorganizirana osoba i novac i dokumente samo trpate u svoj džep. Stano premještanje u druge džepove znači da vjerojatno često i gubite novac ili dokumente. Koliko vremena trošite na traženje stvari? Vjerojatno stalno nešto tražite ili zaboravljate.

 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.