Mljac

Što jesti za doručak? Predlažemo muffine od limuna Petre Jelenić – jednostavni su, brzi i neodoljivi!

Što jesti za doručak? Predlažemo muffine od limuna Petre Jelenić – jednostavni su, brzi i neodoljivi!
11.01.2022.
u 07:05
Za doručak, kratki predah od napornog posla ili iz čistoga gušta – svaki razlog je dobar da odvojite pola sata i pripremite ove izdašne muffine za koje ćete već sljedeći dan raditi dvostruku količinu.
Pogledaj originalni članak

Ako trebamo odabrati koji sastojak u kolačima najviše volimo, limun će se naći na samom vrhu liste. Njegova zamamna aroma širi se cijelim domom i jednostavno zove na još. O zdravstvenim blagodatima ovog agruma ne moramo ni govoriti. Prijeđite radije s riječi na djela i iznenadite ukućane ovom neodoljivom slasticom za koju nam je recept darovala naša poznata slastičarka Petra Jelenić.

Foto: Shutterstock

Muffini od limuna i maka s maslinovim uljem

Potrebno vam je:

360 g glatkog brašna

1 žlica praška za pecivo

300 g omekšalog maslaca

80 ml maslinova ulja

7 jaja

250 g šećera

fino ribana korica 4 limuna

2 velike žlice maka u zrnu

Priprema:

Pomiješajte suhe sastojke. Maslac i šećer pjenasto izmiksajte, dodajte maslinovo ulje i jedno po jedno jaje. U fino izrađenu smjesu maslaca i jaja umiješajte suhe sastojke. Punite kalupiće za muffine i pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.



 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.