Promo

Sudjelujte u humanitarnom projektu AVON Šetnja za život

Foto:
AVON Šetnja za život (1)
Foto:
AVON Šetnja za život (1)
Foto:
AVON Šetnja za život (1)
VL
Autor
PR Članak
13.06.2011.
u 13:10
Središnji događaj počinje na Cvjetnom trgu 17. lipnja u 17 sati.
Pogledaj originalni članak

Humanitarni projekt AVON Šetnja za život, koji kompanija Avon prvi put ove godine organizira u Hrvatskoj u cilju podizanja svijesti javnosti o važnosti borbe protiv raka dojke te prikupljanja sredstava za Udrugu SVE za NJU!, obilježit će se središnjim događanjem na Cvjetnom trgu 17. lipnja u 17 sati.

Tada će, s polazišnim odredištem na Cvjetnom trgu, svi okupljeni sudionici šetati kroz Preradovićevu, Teslinu i Prašku ulicu do Trga bana Jelačića s povratkom na Cvjetni trg. Program će voditi Barbara Kolar, Avonova ambasadorica i glasnogovornica akcije, a svojim sudjelovanjem podršku projektu pružit će građani i javne osobe. Sredstva namijenjena Udruzi SVE za NJU! će se prikupljati prodajom Avonovih majica s natpisom IDEM, koje će služiti kao ulaznica za Šetnju, i drugih proizvoda posebno dizajniranih za ovu kampanju.

Sredstva za borbu protiv raka dojke u okviru djelovanja Avonove Zaklade za žene, najveće korporativne humanitarne zaklade za žene koja je dosad donirala više od 800 milijuna dolara za poboljšanje ženskog zdravlja i sigurnosti žena diljem svijeta, prikupljaju se AVON Šetnjom za život od 1998. u SAD-u te od 2005. u zemljama diljem svijeta.

Ovaj projekt uključuje šetnje, utrke, koncerte, konferencije i radionice te u mnogim dijelovima svijeta pomaže u brisanju kulturnih, socijalnih, zdravstvenih i financijskih prepreka za pristup skrbi i pronalaženju naprednijih načina liječenja raka dojke. Dosad je u AVON Šetnji za život diljem svijeta, ne uključujući SAD, sudjelovalo više od milijun osoba, a prikupljeno je preko 10 milijuna dolara za borbu protiv raka dojke.

U SAD-u je 2009., u devet šetnji duljine po 63 km, sudjelovalo više od 21.000 osoba, prikupivši preko 52 milijuna dolara, dok je od 2003. do 2010. prikupljeno više od 350 milijuna dolara.

AVON šetnja za borbu protiv raka dojke je najveća godišnja inicijativa za prikupljanje sredstava u okviru Avonove Zaklade za žene osnovane 1955. godine s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena. Danas je Zaklada ponajprije posvećena borbi protiv raka dojke te borbi protiv nasilja nad ženama, kao i pružanju pomoći žrtvama prirodnih katastrofa. Tako je nakon razornih potresa donirala milijun dolara pomoći Haitiju te pet milijuna dolara za obnovu u Kini.

Glumica Reese Witherspoon je 2007. imenovana prvom Avonovom globalnom ambasadoricom te počasnom predsjednicom Zaklade, a redovito sudjeluje u Šetnjama za život diljem SAD-a. U okviru rada Zaklade, od 1992. godine u više od 50 zemalja diljem svijeta, milijuni Avon Ladies su prodajom posebnih proizvoda prikupile gotovo 150 milijuna dolara za borbu protiv raka dojke i nasilja u obitelji te pružanje pomoći žrtvama prirodnih katastrofa.

U Avonovoj 8. Šetnji u Los Angelesu održanoj u rujnu 2010., uz gotovo 3000 sudionika, sudjelovala je i američka pjevačica, globalna ambasadorica Avonove Zaklade za žene i poznata humanitarka Fergie. „Imala sam priliku tijekom šetnje upoznati brojne žene i čuti razloge za sudjelovanje u ovoj akciji“, rekla je Fergie. „Samo mogu svima zahvaliti na iskazanom stavu i nevjerojatno dugoj šetnji za koju su se odlučili samo kako bi podržali borbu protiv raka dojke. Sigurna sam da svi ovdje znaju koliko će dobra novac koji su pomogli prikupiti učiniti.“

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr