Sastojci za tijesto:
30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)
20 dag stolnog margarina Zvijezda
10 dag šećera u prahu
1 jaje
1 vanilin šećer
Korica jednog limuna
Od svih sastojaka umijesimo tijesto i ostavimo u hladnjaku oko 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo dno kalupa za torte. Manji dio tijesta stavimo u zamrzivač te ga prije pečenja naribamo po nadjevu od bobičastog voća.
Nadjev:
60 dag šumskog voća
15 dag šećera
vanilin šećer
15 dag mljevenih badema
2 g cimeta
korica jedne naranče
Priprema:
Pomiješamo šumsko voće sa svim sastojcima, a ako je smjesa prerijetka, dodamo mljevene bademe. Smjesu rasporedimo po tijestu, a tijesto koje smo zamrznuli naribamo pa sve pečemo u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 40 min.
Mirjanin savjet:
Crumble možemo ugrijati prije serviranja te ga poslužiti uz sladoled od vanilije i razne umake (malina, čokolada, vanilija, itd).
>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije