uskrsna kuharica

Šumska poslastica za proljetna popodneva

Foto: Promo
Šumska poslastica za proljetna popodneva
17.04.2017.
u 07:50
Recept Mirjane špoljar za Zvijezdu
Pogledaj originalni članak

Sastojci za tijesto:

30 dag brašna (pola oštro, pola glatko)

20 dag stolnog margarina Zvijezda

10 dag šećera u prahu

1 jaje

1 vanilin šećer

Korica jednog limuna

Od svih sastojaka umijesimo tijesto i ostavimo u hladnjaku oko 30 min. Tijesto razvaljamo i obložimo dno kalupa za torte. Manji dio tijesta stavimo u zamrzivač te ga prije pečenja naribamo po nadjevu od bobičastog voća.

Nadjev:

60 dag šumskog voća

15 dag šećera

vanilin šećer

15 dag mljevenih badema

2 g cimeta

korica jedne naranče

Priprema:

Pomiješamo šumsko voće sa svim sastojcima, a ako je smjesa prerijetka, dodamo mljevene bademe. Smjesu rasporedimo po tijestu, a tijesto koje smo zamrznuli naribamo pa sve pečemo u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 40 min.

Mirjanin savjet:

Crumble možemo ugrijati prije serviranja te ga poslužiti uz sladoled od vanilije i razne umake (malina, čokolada, vanilija, itd).     

>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.