trud koji se isplati

Svi vole lazanje s mesom!

Foto: Thinkstock
Svi vole lazanje s mesom!
18.05.2014.
u 13:31
Na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode...
Pogledaj originalni članak

Lazanje sa mesom pravo su 'obiteljsko' jelo. Obožavaju ga i odrasli i djeca, a iako priprema traje neko vrijeme, nakon uloženog truda imat ćete jelo koje će svi obožavati. Isprobajte i naš recept, te uživajte!

Sastojci: 30 dag mljevenog junećeg mesa 2 glavice češnjaka žlica mljevene kadulje 2-3 glavice crvenog luka vezica peršina 2 dl bijelog vina 3 dl vode 5 dag kuhane rajčice 5 dl bešamel umaka 25 dag tijesta za lazanje ulje sol papar

Priprema: Na vruće ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak. Pržite dok luk ne dobije zlatnu boju. Dodajte mljeveno meso, kuhanu rajčicu, bijelo vino, nasjeckani peršin i 3 dl vode – dobro izmiješajte. Kad prokuha, smanjite temperaturu. Umak kuhajte 50-ak minuta povremeno miješajući (po potrebi dodavati vodu). Kad je umak gotov, slažite lazanje. Na dno posude stavite umak tek toliko da prekrije dno, a zatim prekrijte 1/5 bešamel umaka. Nakon toga dodajte tijesto za lazanje, i tako još dva puta. Na vrh stavite još malo umaka i dodajte bešamel. Pecite 45 minuta na temperaturi od 125 stupnjeva.

Foto: Thinkstock

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.