Talijanski kuhari:

Zbog jedne pogreške umak za tjesteninu vam ne ispada savršeno

Foto: Getty Images
Šalša, umak od rajčice
Foto: Getty Images
Šalša, umak od rajčice
Foto: Getty Images
Šalša, umak od rajčice
Foto: Getty Images
Šalša, umak od rajčice
26.03.2019.
u 18:23
Nije riječ o bijelom vinu, češnjaku, "tajnom sastojku", već jednostavno o - maslinovom ulju.
Pogledaj originalni članak

TBF-ovci pjevaju: Ljudi, eto me doma, na meterinoj spizi...Drugim riječima, nema do one domaće kuhinje naših majki i baka koji mirišu na djetinjstvo. I koje ste rijetko kada uspjeli sasvim i ponoviti. Ili ipak jeste? Talijanski kuhari tvrde kako je jedna ključna pogreška u pripremi omiljenog umaka od rajčice za tjesteninu, riječ je, naravno o "šalši".

Nije riječ o bijelom vinu, češnjaku, "tajnom sastojku", već jednostavno o - maslinovom ulju. Mnogi koji se "boje masnoća", štede kada je riječ o maslinovom ulju koje treba dodati u umak kako ne bi bio masan. Upravo u tome se krije pogreška zbog koje "savršeni umak" od rajčice nije kao onaj naših nona, tvrdi talijanska kuharica Emiliana Livi, koja radi u poznatom talijanskom restoranu Trattoria del Moro u regiji Umbrija. 

“Kvalitetno maslinovo ulje temelj je svakog talijanskog jela. Ne samo da pomaže konzistenciji umaka već obogaćuje i njegov okus!"

Livi pojašnjava kako koriste isključivo domaće maslinovo ulje, organsko, bez pesticida. I koriste ga u obilato jer je dobro za zdravlje. Kako bi vaš umak bio savršen, svakako koristite dvije do tri jušne žlice maslinova ulja za dvije osobe. To neka bude mjera, savjetuje Livi. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.