video recept

Tea Mamut ima taj famozni recept za mramorni kolač koji nam uvijek savršeno uspije

Foto: Privatan album
Tea Mamut ima taj famozni recept za mramorni kolač koji nam uvijek savršeno uspije
01.03.2023.
u 08:05
Mramorni kolač jedan je od onih kolača s kojim smo se svi častili nakon nedjeljnog obiteljskog ručka, a recept za ovu slasticu sigurno imate u bakinoj bilježnici. Danas zanemarite stari obiteljski recept i isprobajte mramorni kolač naše poznate slastičarke – uživat ćete u svakom zalogaju!
Pogledaj originalni članak

U našim slastičarnicama rijetko ćete u ponudi vidjeti mramorni kolač, a s pojavom artisan pekarnica napokon uz kruh možemo kupiti i komad omiljenog kolača iz djetinjstva. Vani mramorni kolač možete pojesti na svakom koraku, što je Tea Mamut i radila dok je kao srednjoškolka učila strane jezike u europskim gradovima. Kolač ju je toliko oduševio da je odlučila napraviti najbolji mramorni kolač na svijetu i u tome, naravno, uspjela. U receptu ćete pronaći i maslinovo ulje – treba odabrati blago ulje u kojem prevladavaju voćne note, savjetuje Tea Mamut.

Foto: Facebook

Mramorni kolač

Sastojci:

  • 60 g kakaa
  • 230 g šećera
  • 80 ml vode
  • 330 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 250 ml maslinova ulja
  • 5 jaja
  • 250 ml mlijeka

Priprema:

Pomiješajte kakao, 50 g šećera, vodu i napravite pastu. Zagrijte pećnicu na 180 °C te namastite i pobrašnite kalup. Izvažite brašno, dodajte sol i prašak. Miksajte jaja sa šećerom 5 minuta, dodajte ulje i nastavite miksati još 5 minuta. Naizmjenično dodajte brašno i mlijeko i sve lijepo sjedinite. Odvojite 2/3 smjese i dodajte u pastu od kakaa. U kalup stavljajte svijetlu pa tamnu smjesu i stavite peći na otprilike 40 minuta ili dok čačkalica ne iziđe suha.

Pogledajte u videu kako naša poznata slastičarka radi mramorni kolač:

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.