Konoba Bukara na izvrsnoj je poziciji, terasa joj je tik uz glavnu plažu u Gornjoj Vali. Inače, u Drveniku su čak 32 ugostiteljska objekta, od kojih je impresivnih 20 restorana. Teško je bilo izabrati.
Mještani kažu da je u restoranima na rivi sve domaće. Ugledali smo konobara kako u kašeti nosi svježe školjke, upravo izvađene iz mora, što nas je privuklo u Bukaru, konobu u kojoj baštine tradiciju dalmatinske kuhinje. U Bukari je odlična i riba, a cijene prihvatljive.
Nema Drvenik ni inače visoke cijene. Kava je 7 do 9 kuna, pivo 12 do 18. Bukara nudi pašticadu s njokima za 100 kn, špagete s mušulama za 90. Svježe kamenice su 90 kuna za porciju. Dagnje na buzaru su 80, dok je buzara od škampi ili kozica 140 kuna. Odrezak tune je 130, oslić 120, komarča 130, a zubatac, šampjer i škarpina po 150 kuna. Možete ih zaliti dubrovačkom malvasijom za 180 kuna za butelju, tramincem za 160 kuna ili Principovcem iz Iločkih podruma za 220 kn. Zasladiti se možete tiramisuom ili tortom za 20 kuna. Dobar tek!