Restoran Kod Tome

Tome: Trojica su mogla pojesti cijeli pršut!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
18.06.2020.
u 23:00
Deset dekagrama specijaliteta kraja kod Tome stoji manje od 40 kuna, a sir je 20 kuna. Decilitar vina je 6 kuna, a marende su oko 50 kuna. Pristupačno i ukusno.
Pogledaj originalni članak

Kod Tome se sjajno jede. Tako je ovdje u Drnišu već gotovo pola stoljeća. Sigurna oklada, drniški meni. Pršut, masline, kozji sir, sir iz mješine...

– Kad sam na drniškoj pijaci otvorio restoran 1973. godine, imao sam svega 21 godinu. Bio sam u to doba najmlađi u branši u cijeloj državi! I do danas režem pršut s istom voljom – smije se Tomislav Gabrić (68).

Čiji je pršut?

– Kako čiji?! Pa moj! Domaći. Imam cijelo stado krava na Svilaji, imam tamo i vlastite crne svinje. Sve je domaće, moje – ponosan je Gabrić.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Sir iz mišine sjajan, specijalitet. Može li tko pojesti sam cijelo janje?

– Bilo ih je u našem kraju, kako ne! Nekad su i trojica znala pojesti cijeli pršut od osam kilograma s mekim kruhom ispod peke. Usto 15 litara merlota. Ili debita. Bilo je i ljudi koji bi jedno janje pojeli, onih koji bi pojeli cijelu posudu od 20 porcija dinstane janjeće džigerice. Danas? Mladi jedu piletinu i kečap... – govori Tome.

Tko je usput, ovdje će se lijepo najesti, i to za relativno malo novca. Kilogram janjetine 150 kuna, odojka 100 kuna, teleće koljenice 80 kuna, a vino po šest kuna decilitar. I kava je pet kuna...

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova) 42

Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova) 12

Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor
(do 20 bodova) 14

Ukupnost ponude
(do 5 bodova) 4

ukupno 82

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar EtTore
EtTore
12:39 22.06.2020.

Sad nek' glodju kosti!

AN
ANTIkomunist55
23:28 18.06.2020.

ispade 400 kn kilo prsuta, ocjena-1,