Najbolje prija topla čokolada poslužena u narančastim šalicama, zaključili su znanstvenici sa sveučilišta U Valenciji i Oxforda. Slatki napitak ispitanicima koji su ga pili iz bijelih, krem i crvenih šalica nije bio toliko ukusan.
- Boja posude u kojoj se poslužuju hrana i piće može pojačati pojedine karakteristike proizvoda kao što su okus i aroma - kazala je Betina Piqueras-Fiszman sa sveučilišta u Valenciji i dodala da bi njihova zapažanja mogla biti korisna u prehrambenoj industriji, piše Huffingtonpost.
Prethodna su istraživanja pokazala da žuta boja može pojačati percepciju okusa limuna kod bezalkoholnih pića, dok pića s hladnim bojama, poput plave izazivaju efekat gašenja žedi, više nego tople boje poput crvene. Pića ružičaste boje smatraju se slađima no što zaista jesu.
Ovo istraživanje je totalna glupost. Mani ne smeta boja, nego okus napitka.