Sastojci za tijesto:
170 g oštrog brašna
100 g maslaca
55 g šećera
1 žutanjak
malo soli
Sastojci za nadjev:
50 ml mlijeka
70 g šećera
1 žutanjak
170 g svježeg sira
170 ml slatkog vrhnja (šlaga)
1 i pol listić želatine
Sastojci za žele od maline:
170 g malina
30 g šećera
1 listić želatine
Pripreme:
Zamijesite prhko tijesto od brašna, omekšalog maslaca, šećera, žutanjka i soli. Dobro ga izradite i ostavite da se ohladi. Zatim, ako imate okrugle kalupe, u svaki utisnite komad tijesta i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Isto napravite i ako tijesto pečete u plehu. Ostavite tijesto da se ohladi. U međuvremenu od mlijeka, šećera i žutanjka na pari istucite parfe kremu i pazite da se jaja ne prekuhaju. Skinite s vatre i dodajte namočenu želatinu. Parfe zatim malo ohladimo i prvo u njega umiješamo sir, a zatim istučeno slatko vrhnje. Smjesu ulijte u kalupe (ili na tijesto u plehu) i ostavite da se ohladi. Maline i šećer prokuhajte, procijedite i dodajte namočen jedan listić želatine. Ohladite i prelijte po parfe kremi. Kolač prije posluživanja ohladite. Ako želite intenzivniji i kremastiji, odnosno masniji okus, umjesto kravljeg sira možete dodati i krem-namaz.
>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy
>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije