uskrsna kuharica

Torta od sira sa želeom od maline

Foto: Josip Regović
Torta od sira sa želeom od maline
17.04.2017.
u 07:23
Recept chefa Maria Starmana
Pogledaj originalni članak

Sastojci za tijesto:

170 g oštrog brašna

100 g maslaca

55 g šećera

1 žutanjak

malo soli

Sastojci za nadjev:

50 ml mlijeka

70 g šećera

1 žutanjak

170 g svježeg sira

170 ml slatkog vrhnja (šlaga)

1 i pol listić želatine

Sastojci za žele od maline:

170 g malina

30 g šećera

1 listić želatine

Pripreme:

Zamijesite prhko tijesto od brašna, omekšalog maslaca, šećera, žutanjka i soli. Dobro ga izradite i ostavite da se ohladi. Zatim, ako imate okrugle kalupe, u svaki utisnite komad tijesta i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Isto napravite i ako tijesto pečete u plehu. Ostavite tijesto da se ohladi. U međuvremenu od mlijeka, šećera i žutanjka na pari istucite parfe kremu i pazite da se jaja ne prekuhaju. Skinite s vatre i dodajte namočenu želatinu. Parfe zatim malo ohladimo i prvo u njega umiješamo sir, a zatim istučeno slatko vrhnje. Smjesu ulijte u kalupe (ili na tijesto u plehu) i ostavite da se ohladi. Maline i šećer prokuhajte, procijedite i dodajte namočen jedan listić želatine. Ohladite i prelijte po parfe kremi. Kolač prije posluživanja ohladite. Ako želite intenzivniji i kremastiji, odnosno masniji okus, umjesto kravljeg sira možete dodati i krem-namaz.

>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy

>>Za slatki Uskrs: Jabuke s orasima, karamela, chantilly od vanilije

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.