Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom novi je ljetni desert chefa Roberta Perića iz LF restorana koji se nalazi u sklopu Naše kuzine. U ovom laganom ljetnom specijalitetu svi sastojci su pomno isplanirali kako bi se zanimljivi okusi u svakom trenutku međusobno nadopunjavali.Tortin je napravljen od maslaca, jaja, šećera i limuna, a medenica koja se koristi u ovom desertu je domaća grapa s medom iz područja sjeverne Istre. Chef Perić pojašnjava da je zanimljivu igru okusa dobio spajajući nježni okus limuna koji skupa s narančom daje živahnost, dok s druge strane šlag s okusom meda i alkohola spušta žive citrusne note. Inače, Robert Perić jedan je od najboljih hrvatskih chefova i jedini s prestižnom europskom kuharskom titulom maestro choccolatier. Iako je njegova prava strast čokolada, za vruće ljetne dane svima preporuča ovaj osvježavajući kolač.
Tortin od limuna s tučenim vrhnjem i medenicom
Šef Fokusa teško optužio Matu Rimca. Poduzetnik mu odgovorio: 'Okej mi je i otići iz Svete Nedelje. Samo se izjasnite'
Gabrijel Deak, predsjednik stranke Fokus i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, optužio je Matu Rimca za povoljan otkup zemljišta za kampus u iznosu od samo 10 milijuna eura
Hrvati hrle u nabavu u susjednu zemlju: 'Pogledajte, torbe su mi pune, a sve to za 120 eura'
Razlika u cijeni karakterističnih proizvoda potrebnih za božićne i novogodišnje svečanosti pokazuje da je šoping u Italiji i dalje isplativ
Velika novost za umirovljenike: Hoće li ovo riješiti gorući problem s domovima?
U Ministarstvu rada i socijalne skrbi najavili su veća izdvajanja u 2025. za financiranje decentraliziranih funkcija djelatnosti socijalne skrbi.
Sve više poduzetnika odlučuje se za ovaj potez: Svi troškovi su pokriveni, a vi samo točite gorivo i vozite!
Isprobali smo novi sladoled iz McDonald’sa koji će biti popularniji od pistachia
McFlurry i McSundae odsad dolaze i u novoj kombinaciji okusa - Daim hrskava karamela u mliječnoj čokoladi.