pačja prsa

Trebate ideju za nedjeljni ručak? Isprobajte ovo

Foto: Thinkstock
Trebate ideju za nedjeljni ručak? Isprobajte ovo
06.04.2014.
u 08:00
Ako trebate ideju za ukusan nedjeljni ručak, s pačjim prsima i ploškama krumpira teško ćete pogriješti
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:  Pačja prsa, crno vino, krumpir, češnjak, vrhnje, zeleni papar, demi-glace umak, začin

PRIPREMA: Pačja prsa odvojite od kosti, a zatim ih stavite u marinadu od crnog vina i ostavite u hladnjaku 24 sata. Na grijaćoj ploči prvo pecite stranu s kožicom, otprilike deset minuta, a drugu pet minuta. Vatra ne smije biti jaka.

PLOŠKE KRUMPIRA: Krumpir nasjeckajte kao čips, ploške oblikujte kako želite (može okruglo kao na slici) i zalijte bijelim lukom i kiselim vrhnjem. Pecite četrdesetak minuta na 170 stupnjeva.

UMAK OD ZELENOG PAPRA: Osim samog papra, dodajte kiselo vrhnje, demi-glace i malo začina.

>>Bez grižnje savjesti! Pačja prsa sa šumskim voćem imaju tek 120 kcal

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.