koristan savjet

Trik za čuvanje krumpira: Treba vam samo jedna jabuka!

Foto: Shutterstock
Trik za čuvanje krumpira: Treba vam samo jedna jabuka!
02.01.2024.
u 08:00
Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus
Pogledaj originalni članak

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nemaju svi mogućnost pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus.

No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker.

VEZANI ČLANCI:

Sve što trebate napraviti jest u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to u sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprečava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Međutim, jabuke također utječu na prebrzo sazrijevanje drugog  voća i povrća pa ih treba čuvati dalje od njih.

Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica čak i nakon osam tjedana, za razliku od krumpira pohranjenog bez jabuke; a oni su "uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda." Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir. 

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.