slažete li se?

Turisti otkrili europske gradove u koje se ne isplati vraćati: Spomenuli i jedan hrvatski

Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: MANUEL SILVESTRI/REUTERS/PIXSELL
Venecija
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Arno Burgi/DPA/Pixsell
Ilustracija
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
19.09.2024.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Firenca, Dublin, Venecija, Milano, Dubrovnik - to su jedni od najpopularnijih gradova među turistima. No, korisnici Reddita, uključeni u raspravu o najgorim europskim destinacijama, možda se ne bi složili s tim. Na pitanje korisnika 'friendlyflee' ‘Koji se gradovi u Europi ne isplate ponovno posjetiti?’, korisnici su bili prilično kritični.  Jedan grad opisali su kao ‘ tek sjenu prošlosti’, drugi je postao ‘raj za umirovljenike’, dok su neki opisi otkrili ‘turističke zamke’. 

Bratislava, Slovačka: Iako Bratislava ima zanimljiv most koji izgleda poput NLO-a, korisnici Reddita nisu bili impresionirani slovačkom prijestolnicom. Jedan korisnik ju je opisao kao ‘najdosadniji grad u kojem je ikada bio’, dok je drugi dodao da je most ‘neobičan, ali ne vrijedi posjeta’. Čak je i dvosatni obilazak bio predug za neke.

Milano, Italija: Iako je Milano centar europske mode, neki su ga korisnici Reddita smatrali razočaravajućim. ‘Milano je bio prilično bezličan’, komentirao je jedan putnik.

Venecija, Italija: Venecija, poznata po svojoj ljepoti i jedinstvenoj arhitekturi, nije oduševila korisnika 'NArcadia11': ‘Nakon pet dana provedenih u Veneciji, ne vidim potrebu da se vraćam. To je nevjerojatno lijep, jedinstven, arhitektonski umjetnički grad i tako mi je drago što sam ga vidio. Ali, također je nevjerojatno neugodno kretati se, hrana nije tako dobra kao u drugim dijelovima Italije i malo je previše ‘lažno turistički’ za mene’. 

Oslo, Norveška: Norveška ima svoje obožavatelje, ali Oslo je mnoge razočarao. Korisnici su ga opisali kao ‘dosadan’ i ‘bez puno sadržaja’, uz napomenu da priroda izvan grada nije toliko impresivna u usporedbi s drugim dijelovima zemlje.

Barcelona, Španjolska: Iako je jedan od glavnih turističkih gradova u Španjolskoj, Barcelona je opisana kao puna prevaranata i previše komercijalizirana. ‘Dao sam dvije šanse i još uvijek se osjećam isto. Preskupo je. Mještani također ne žele turiste tamo trenutačno - ne mogu ih kriviti, sve je skupo i neki su turisti jednostavno šu**i - stoga idite doslovno bilo gdje drugdje u Španjolskoj’. 

Basel, Švicarska: Iako smješten na slikovitim obalama rijeke Rajne, Basel je mnogima bio dosadan, s vrlo malo aktivnosti, uz napomenu da je grad ‘idealan za umirovljenike’. ‘To je kao mjesto iz snova umirovljenika. Mrtav nakon 20 sati, nije dopušteno slušati glazbu u predgrađima nakon 20 ili 21 sat. Također vrlo skupo - a nema se ništa za raditi’. 

Dublin, Irska: Dublin, nekada šarmantan grad, opisali su kao ‘razvodnjen’ modernim uredskim zgradama i korporacijama, gubeći svoj nekadašnji karakter. ‘Moderni Dublin sjena je onoga što je bio nekadašnji. Njegov šarm toliko je razvodnjen količinom uredskih blokova i multinacionalnih korpusa da se ne razlikuje mnogo od ostalih europskih gradova’. 

Dubrovnik, Hrvatska: Sanjate o Dubrovniku? On je noćna mora, prema jednom korisniku koji je komentirao: ‘Dosadan. Skup. Osrednja hrana. Prepun turista s kruzera i turističkih vodiča sa zastavama. Tamo zapravo ne žive mještani. A pola lokacija iz Igre prijestolja niti ne postoji jer su većinu koristili CGI’. 

Atena, Grčka: Jedan korisnik opisao je Atenu kao ‘prljavu, vruću, prenapučenu i preskupu’, s nekoliko zanimljivih točaka koje se mogu obići u samo nekoliko dana.

Andorra la Vella, Andora: Andorra la Vella, glavni grad male države, nije impresionirao jednog korisnika, koji je grad opisao kao ‘jedno od najdosadnijih mjesta koje je ikada posjetio’. Ljeti, osim duty-free trgovine, nije bilo mnogo aktivnosti.

Firenca, Italija: Iako je Firenca poznata kao kulturno središte Europe, jedan korisnik smatra da je turistička zamka, posebno naglašavajući da je Ponte Vecchio ‘potpuno precijenjen’, dok se Davidov kip može vidjeti i na internetu.

Bruxelles, Belgija: Bruxelles je također podijelio mišljenja. Iako neki hvale arhitekturu i hranu, drugi su ga opisali kao prljav grad, prepun građevinskih radova, u kojem su se osjećali nesigurno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.