predivni!

Turisti otkrili najljepše otoke na kojima su ikada bili: Među njima i jedan hrvatski

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Orebić: Turisti uživaju u pogledu na Orebić, vrh sv. Ilije i grad Korčulu na trajektnoj liniji Orebić - Korčula
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Shuttershock
26.07.2024.
u 15:30
Pogledaj originalni članak

Tražite bijeg od svakodnevnog stresa? Otočna odredišta onda su savršena za vas. Ali, koji su svjetski otoci doista izvanredni? Pogledajte preporuke putnika koji su na Redditu podijelili svoja nezaboravna iskustva s otoka koji su ih ostavili bez daha. Među ‘svjetskom elitom’ našao se i jedan hrvatski otok, piše Daily Mail 

Otok Skye, Škotska: Škotski otok Skye zaradio je visoke ocjene od 'WorldlyPlace4781', koji tvrdi da 'ne postoji nijedno mjesto poput njega’.  Drugi korisnik potvrđuje, rekavši: 'Još uvijek sanjam o Skyeu, iako sam tamo bio prije 30 godina samo tjedan dana’. Idući dodaje: 'Krajolik je toliko neobičan i prekrasan da se osjećate kao da ste na drugom planetu. Bio sam tri puta, uvijek u rujnu. Zalazak sunca traje nekoliko sati, pružajući nevjerojatan prizor’. Iako vrijeme na Skyeu nije uvijek sunčano, jedan korisnik ističe da magloviti dani dodaju 'magičnu, mističnu notu krajoliku’. 

Otok Miyajima, Japan: Japanski otok Miyajima, sat vremena udaljen od Hirošime, omiljeno je odredište mnogih putnika. Miyajima znači 'otok svetišta' i dom je divljih jelena. Jedan korisnik kaže da otok ima ‘nevjerojatnu prirodu i neke od najboljih ryokana (tradicionalna japanska gostionica) u zemlji’. Jedan turist opisuje Miyajimu kao 'jedno od najčarobnijih mjesta na kojima je ikada bio', dok drugi dodaje da je 'prekrasan' i lako dostupan trajektom. 

Big Island, Havaji: Havajski arhipelag sastoji se od preko 130 otoka, ali Big Island se ističe među njima. Tako, jedan turist hvali 'raznolikost terena i klime'. Navodi da su otočne 'zelene planine, vodopadi, prašume, parni otvori, plaže s crnim pijeskom i lavom' pravi raj.

Lofotski otoci, Norveška: Iako nisu osunčani, Lofotski otoci u sjevernoj Norveškoj omiljeni su među putnicima. Jedan korisnik opisuje otoke kao ‘divlje s netaknutom prirodom’. Drugi turist ističe da su otoci zauzeli posebno mjesto u njegovom srcu nakon što je vidio polarnu svjetlost četiri uzastopne noći.

Bora Bora, Francuska Polinezija: Jedan komentator opisuje Bora Boru kao ‘spektakularnu’, dok drugi kaže da je ‘poput sna’. Drugi putnik dodaje: 'Bora Bora mi je bila na vrhu popisa želja. Očekivao sam da će biti kao malo ljepši karipski otok, ali sam se prevario. Još je ljepša nego na fotografijama’. 

Korčula, Hrvatska: Korčula je, po mišljenju korisnika 'Pinkalicious100', 'nešto posebno'. Kaže: 'Osjećao sam se kao da sam u bajci. Svidjelo mi se što nije bilo puno ljudi’. Drugi korisnik dodaje: 'Stari grad je bio čaroban, a moj smještaj je bio 50 eura po noći. Korčula je jedno od onih mjesta gdje pomislite - ne mogu vjerovati da je ovo moj život’. 

Madeira, Portugal: Madeira, otok u blizini portugalskog kopna, prema jednom turistu je 'razina za sebe’, dok drugi kaže da je 'apsolutno nevjerojatna'. Treći turist opisuje Madeiru kao 'raj za planinare' s prekrasnim zemljopisom.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.