„Gelato artigianale je naziv za tradicionalni talijanski sladoled čija se baza radi ručno, za razliku od većine slastičarnica koje nabavljaju gotovu bazu u koju samo umiješaju različite okuse“, poučava nas Nina. Upravo zato sladoledi koji izlaze iz ove tvornice su punog okusa, s dugim after-tasteom i bez previše dodanog šećera.
„Pri suncu by Nina Šarić“ stvaraju sladolede klasičnih okusa, ali uvijek uz dozu šarmantnog twista. Tako, primjerice, sladoled od bijele čokolade sadrži i rižine kekse koji mu podiže teksturu ne mijenjajući izvorni okus čokolade. Danas, osim više vrsta čokolade, u ponudi su i pistaccio, jagoda, vanilija, malina..
„Sladoled obožavam od djetinjstva, ali kod nas su svi isti, bezlični i prepuni šećera“, objašnjava nam Nina Šarić kako je uopće ušla u svijet slastičarstva. „Htjela sam 'skuhati' sladoled za sebe, a nakon malog istraživanja i puno pokušaja sam shvatila da to i nije baš tako lako.“
U međuvremenu je slastičarstvo postalo Ninina ljubav pa je prošla i talijansku i francusku školu slastičarstva, a potom se na Italian Culinary Institute-u specijalizirala upravo za sladolede. I tu je izučavala ne recepture, već pripremu i način razmišljanja o sladoledu, tako da njene kupce uskoro očekuju zanimljivi okusi bazirani na autohtonim hrvatskim namirnicama.
Prva tvornica talijanskog sladoleda u Zagrebu je smještena na Savici, tek nekoliko tramvajskih postaja od samog centra Zagreba. Trenutno se sladoledi „Pri suncu by Nina Šarić“ mogu isprobati i u trgovačkom centru Westgate Shopping City, gdje je smještena pop-up gelateria ovog brenda, a ovog ljeta bi trebali biti dostupni i na više lokacija na obali.