Planirati tjedni jelovnik mudra je odluka, a da bi vam olakšali, Gastro.hr napravio je prijedloge za cijeli tjedan. Mi smo odabrali jedan, pa stoga predlažemo da tjedan započnete jednostavnom, ukusnom tjesteninom, koju možete spremiti u 20 minuta - pasti carbonari s tikvicama.
SASTOJCI
- 300 g makarona
- 1 veća tikvica
- 8 kriški pancete
- 1/2 žličice suhog timijana
- 4 jaja
- 1 dl mlijeka
- 200 g gaude
PRIPREMA
- Makarone skuhajte prema uputama na pakiranju da budu al dente.
- Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
- Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
- Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min, izvadite sa strane.
- U vruću tavu dodajte malo maslinova ulja, jaja, mlijeko, timjan i makarone, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite sa vatre.
- Na tanjure servirajte tjesteninu, posipajte ju sa tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.
Ostale recepte možete pronači na portalu Gastro.hr.
>>TOP 10 jela s omiljenim povrćem - paprikom
>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica