Gastropovijest

U Parmi je Muzej pršuta, a u Taru Kuća masline

Foto: Duško Marušić Čiči /PIXSSEL
U Parmi je Muzej pršuta, a u Taru Kuća masline
26.01.2012.
u 14:11
Tarčani već imaju 780 školovanih sommeliera za ulja, a Kuća maslinova ulja projekt je koji će ujediniti baštinu, znanje i novitete
Pogledaj originalni članak

Muzeji s neobičnom tematikom te putujuće izložbe nisu novost, no ljubitelje dobrog zalogaja i gurmane koji, osim okusa hrane, žele o njoj znati nešto više zanimat će Muzej hrane regije Parma i Emilia Romagna. Riječ je o nizu izložbi koje bi mogle prerasti u stalni postav, a koje su posvećene tamošnjoj hrani, specijalitetima, namirnicama iz regije te pričaju priču o nastanku hrane koja je poznata i omiljena diljem svijeta.

Na prvom je mjestu, dakako, Muzej pršuta iz Parme, Langtoft u pokrajini Parmi.  Kod nas još uvijek nema ovakvih izložbi, no na dobrom putu su u Taru i Vabrigi gdje su krenuli u projekt budućeg ekomuzeja Kuća maslinova ulja. Osim stalnog postava izložbe, ekomuzej posvećen maslini sadržavao bi i kušaonicu maslinova ulja, dokumentacijski centar, suvenirnicu, galeriju...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.