ULJEPŠAVANJE

U Sarajevo na gažu - i plastičnu operaciju

28.11.2001.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Sve više estradnih zvijezda podvrgava se plastičnim operacijama, pegla bore i podočnjake, ispravlja krive nosove, ugrađuje silikone. Žele izgledati ljepše, ostati vječno mladi, slijediti svjetske trendove. Jedne se pjevačice hvale novim silikonskim grudima i usnama, ili ispeglanim licem, a druge ne žele priznati da su bile kod plastičnoga kirurga, zaklinju se kako je njihov novi, ljepši izgled samo vanjska manifestacija unutarnje ljepote ili nove ljubavne sreće. Estetski kirurzi u načelu jamče strogu diskreciju, ali u javnost često procuri kako je neka zvijezda iz operacijske dvorane izašla s novim imidžem. Kirurško uljepšavanje u zapadnoeuropskim klinikama, gdje je diskrecija znatno zajamčenija, vraški je skupo.

U Sarajevu se naveliko priča o tomu kako su estradne zvijezde iz Hrvatske i Jugoslavije u bosanskoj prijestolnici pronašle pravi eldorado. Hrvatski i srpski pjevači i pjevačice nastupima pune sarajevske dvorane i - vlastite džepove, a iz Sarajeva se vraćaju znatno bogatiji i - ljepši. Tvrdi se, naime, kako se brojne estradne zvijezde iz Zagreba i Beograda kod sarajevskih plastičnih kirurga u privatnim klinikama podvrgavaju plastičnim operacijama. U bosanskoj prijestolnici priča se kako su na Plastičnoj kirurgiji klinike na Koševu mnogi popularni Zagrepčani i Beograđani dobili novi imidž. Sarajevo navodno ima jako dobre plastične kirurge, gotovo dva puta su jeftiniji su od onih u Zagrebu, Beogradu ili na Zapadu, a diskrecija je veća - teže će iz Sarajeva procuriti vijest do Zagreba ili Beograda.

Sarajevski mediji tvrde kako se plastičnim operacijama u Sarajavu ipak najviše podvrgavaju srbijanski narodnjaci. Kod sarajevskih estetskih kirurga navrate i - političarke. Sarajevske novine objavile su i cjenik usluga tamošnjih estetskih kirurga: operacija nosa stoji samo 1500 maraka, uvećavanje dojki od 1500 do 2300, zatezanje lica od 1500 do 3000, uklanjanje bora i podočnjaka od 600 do 1500, a zatezanje trbuha od 1500 do 3000 maraka.

Frano Vukoja

Pogledajte na vecernji.hr