Nakon ljeta koje je iza nas, godišnjih odmora i školskih praznika odrasli ulaze u radnu rutinu na poslu, dok se djeca i studenti pripremaju za nove ispite. Često vraćamo starim navikama uz nove obveze, a to često dovodi naš organizam do stresnih situacija. Upravo je stres s neredovitom i neuravnoteženom prehranom glavni razlog pada obrambene snage organizma te samim time postoji veći rizik „hvatanja“ prehlada i viroza, ali i razvoja sindroma kroničnog umora.
Na taj način naš imunitet slabi i osjećamo se iscrpljeni, dok je povratak organizma u stabilno stanje dugotrajnije i teže. Stoga je važno voditi računa o načinu prehrane, a upravo crveno meso sadrži sve nutrijente potrebne za jačanje obrambenog mehanizma.
Ujesen izbor sezonskog povrća sve je manji, međutim i ono što nam je dostupno, lako možemo kombinirati s mesom za ukusna jesenska jela. Jesen nam nudi obilje korjenastog povrća bogatih složenim šećerima i škrobom. Oni u kombinaciji s mesom daju nutritivno guste i koncentrirane obroke koji su našem organizmu potrebni u to doba godine.
U specijalu Meso na meniju otkrit ćemo vam male tajne o pripremi mesnih delicija.
Na jednom mjestu pronađite sve informacije koje vas zanimaju, ali i inspirirajte se o raznim jelima koje kombiniraju domaće povrće i meso.
Za sve one koji vole meso, ali nisu baš najsigurniji kod odlaska u omiljenu mesnicu, tu je vodič za kulinarske početnike i one koji se tako osjećaju. Između ostalog, obraditi ćemo teme kako odabrati pravi komad mesa za gulaš, odrezak, pečenje ili umak...
Meso je također jedna od najpopularnijih namirnica u našoj kuhinji, no mnogi ne znaju kako ga pripremiti. U ovom specijalu donosimo savjete kako pravilno odabrati savršeni komad mesa za određenu vrstu jela: pečenje, gulaš, saft ili toć, odrezak ili pečenje
Pratite specijal Večernjeg lista i doznajte baš sve o omiljenom mesu.