NOva slastičarska zvijezda

Uskrsno jaje po receptu Lea Jurešića – to je ono što vam je nedostajalo da blagdanski stol bude poseban!

Foto: Mario Smoković
Uskrsno jaje po receptu Lea Jurešića – to je ono što vam je nedostajalo da blagdanski stol bude poseban!
08.04.2023.
u 06:06
Mladi Leo Jurešić izradom slastica u Masterchefu srušio je predrasude da dijabetičari ne mogu raditi slatko, a spreman je pokazati svu raskoš svog talenta i opravdati slavu koju je već stekao nastupom u ovom popularnom kulinarskom zabavnom formatu.
Pogledaj originalni članak

Leo je cijelu Hrvatsku osvojio svojom osobnošću jednako kao i kreativnošću, usredotočenošću i znanjem. Ne bi bilo prvo put da natjecatelj koji ne dogura do finala poslije ipak zablista na gastronomskom nebu. Ondje je konkurencija danas ipak puno jača nego što je bila prije desetak godina, a Leo je ljestvicu postavio visoko. Dok čekate da ispuni svoj san o slastičarnici u kojoj će pripremati i kolače za dijabetičare, pripremite ovu ukusnu i atraktivnu slasticu po receptu ovog talentiranog slastičara.

Foto: Mario Smoković

Uskrsno jaje

Sastojci:

  • 50 g badema
  • 50 g lješnjaka
  • 100 g šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 350 g vrhnja
  • 5 g želatine
  • 300 g kakao maslaca
  • 300 g bijele čokolade
  • jestivo zlato
  • 100 g lisnatog tijesta
  • 100 g soka od jabuke
  • 30 g narezane jabuke
  • 2 g agar-agara

Foto: Mario Smoković

Priprema:

Lisnato tijesto tanko razvaljajte te narežite na sitne trakice. Trakice pecite na 170 stupnjeva dok ne poprime zlatno žutu boju. 200 grama vrhnja zagrijte te dodajte u akiviranu želatinu, bijelu čokoladu i bademe. Štapnim mikserom razradite smjesu te dodajte ostatak vrhnja. Smjesu pustite preko noći da odstoji te ju dan nakon razradite mikserom do željene konzistencije. 70 grama šećera pretvorite u karamelu te izlijte u pleh i pustite da se ohladi. Dodajte lješnjake te miksajte dok se smjesa ne pretvori u pastu. Sok od jabuke zagrijte na laganoj vatri s malo šećera te agar-agarom. Čekajte dok smjesa ne provrije te maknite s vatre i pustite da odmori. Štapnim mikserom pretvorite u željenu konzistenciju te dodajte kockice sitno nasjeckane jabuke. Okrugli kalup napunite gelom od jabuke i pastom od lješnjaka. Zaledite. Dodajte u drugi kalup prethodno napunjenom kremom od bijele čokolade i badema. Zaledite. Umočite u otopinu cacao maslaca i bijele čokolade te kistom nanesite zlatni sloj. Servirajte.

Pripreme za Uskrs

Glavna zvijezda uskrsne košarice mora biti besprijekorna okusom i izgledom – uz ovaj recept to neće biti problem

Recept nam je posudila Marija Herjavić Jerkić, mlada IT stručnjakinja koja iznad svega voli domaću kuhinju. Da u Marijinim rukama od brašna i vode nastaje prava čarolija brzo su primijetili njezini vjerni pratitelji, tako da Marija danas održava kulinarske radionice, a nama se čini da Marija IT tehnologiju sve više koristi kao alat za objavljivanje svojih zamamnih recepata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.