zlatno doba

Uz četiri ključne promjene do sretnijeg života nakon pedesete

Foto: \'Photoshop\'
Uz četiri ključne promjene do sretnijeg života nakon pedesete
02.09.2010.
u 13:37
Iako se često smatralo da su najsretnije godine četrdesete, kada se osjećate najzadovoljnije, čini se da se granica pomakla na 54.
Pogledaj originalni članak

Kako se približavate 40-ima, veselite se da će upravo to biti najbolje godine vašeg života, baš kako ste čitali. No, pričekat ćete još malo. Prema nekim istraživanjima i ispitivanjima, tek s 54 godine doseći ćete razdoblje istinske sreće i zadovoljstva.

Štoviše, ista istraživanja pokazala su da su osobe u četrdesetim godinama nesretnije nego bilo koja druga dobna skupina. Prema anketi koju je provela banka First Direct, više od polovine osoba u 40-ima smatraju se nesretnima. Kao jedan od najčešćih razloga navodili su novac, odnosno zabrinutost zbog budućnosti.

Jedna od najvećih briga osoba ove skupine u Velikoj Britaniji je da nikad neće moći prestati raditi jer neće imati mirovinu ili imati tek jadna, nedostatna primanja. Isto bi se, ako ne i gore, moglo odnositi i na Hrvatsku, dakako.

Ovo je tek jedan od problema zbog kojih se osobe u četvrtom desetljeću života brinu. Nezadovoljstvo je najjače izraženo od 45. do 54. godine, a nakon toga počinje opadati.

Prema izvještaju, najsretnije su osobe koje su u životu napravile najmanje četiri ključne promjene: promjenu karijere, okončanje loše veze, odbacivanje "štetnog" prijateljstva, putovanje dulje od tri mjeseca te promjenu posla na slabije plaćeni kako bi se postigao manje materijalistički način života.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

BO
boston
23:45 03.09.2010.

Najsretnije godine nepostoje. Neko je sretan sa 26, neko nesretan sa 46. Sve ovisi od situacije i osobe. Kljuc srece je u podnosljivosti i prihvatljivosti situacije u kojoj smo !!

OB
-obrisani-
13:43 02.09.2010.

a da bi promijena uspijela potrebno je iselit iz hrvatske

KO
komora
18:54 02.09.2010.

koja glupost. Sretan je onaj kome malo treba!!!