TURISTIČKA RUTA

Uz navijanje za Vatrene, vrijeme u Hamburgu iskoristite za razgledavanje ovih znamenitosti

Foto: Shutterstock
Foto: Marcus Brandt/DPA
Panoptikum in Hamburg reopens
Foto: Marcus Brandt/DPA
Walk in the park
Foto: Marcus Brandt/DPA
Break at the Binnenalster
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
19.06.2024.
u 06:00
Ako ste se već zatekli u Hamburgu, bila bi šteta da osim Volksparkstadiona, na kojem utakmicu igraju Hrvatska i ALbanija, ne vidite još nešto zanimljivo
Pogledaj originalni članak

Zovu ga najzelenijim gradom Europe, jedna je od najvećih luka u Europi. Kroz grad protječe Elba, a stanovnike i posjetitelje oduševljavaju Alsterska jezera. Danas u 15 sati hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja svoj put na Euru upravo u Hamburgu, drugom utakmicom u skupini, protiv reprezentacije Albanije. Ako ste se već zatekli ondje, bila bi šteta da osim Volksparkstadiona, na kojem se igra utakmica, ne vidite još nešto. Evo nekoliko prijedloga.

Rathaus: Gradska vijećnica slovi za jednu od najljepših zgrada u Hamburgu. Izgrađena je 1897. godine, nalazi se u strogom središtu, a prepoznatljiva je po tornju visokom 112 metara. Svakodnevno je obiđe više stotina turista.

Crkva svetog Mihovila: Jedan od prepoznatljivih simbola Hamburga, a zbog visokog zvonika, ukrašenog najvećim satovima u Njemačkoj, vidljiva je iz različitih dijelova grada. Zovu je i 'veliki Mihovil'. Izgrađena je 1751. godine, na mjestu istoimene crkve koju je progutao požar.

Reeperbahn: Poznata hamburška ulica, podsjeća na slavnu Crvenu četvrt u Amsterdamu. Jedno je od najpopularnijih turističkih odredišta u gradu koje Nijemci čestu nazivaju 'grešnom miljom' jer se ondje, uz brojne barove i kafiće u kojima se odvija noćni život, nalaze i bordeli.

Panoptikum: U najvećem i najstarijem muzeju voštanih figura u Njemačkoj i jednom od najstarijih na svijetu možete razgledati preko 130 figura poznatih i slavnih ličnosti, kao što su engleska kraljica Elizabeta, Donald Trump, Julia Robert i drugi.

Planten un Blomen: Volite li prirodu i cvijeće, onda svakako obiđite jedinstvene botaničke vrtove u samom središtu grada. Ovaj prekrasni park proteže se na površini od čak 47 hektara, a za lijepog vremena mjesto je različitih priredbi i društvenih događanja.

Alsterska jezera: Uz more i rijeke, Hamburg se može pohvaliti i prekrasnim Alsterskim jezerima na kojima se uvijek nešto događa – od zabavnih i kulturnih, do različitih oblika rekreativnih aktivnosti. A možete otići onamo i jednostavno se diviti prekrasnim krajolicima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.