Zamrznite višak umaka koji ste pripremili, u kalupu za led. Tako već imate spremne manje porcije i manje ćete baciti, savjetuje Facebook stranica 5 minute magic, koja je sve ove savjete objavila u videu.
Limune možete sačuvati i do šest mjeseci. Narežite ih na četvrtine, stavite u staklenu teglicu i pospite solju.
Ako dodate celer u vrećicu s kruhom, kruh će dulje trajati. Upit će vlažost od celera, koji se sastoji od 95 posto vode.
U posudicu za sol dodaje nekoliko zrna riže kako se sol ne bi zgrušala. Zrna riže upit će vlažnost iz zraka.
Sačuvajte sir svježim tako što ćete ga premazati maslacem i ostaviti u hladnjaku.
Ako ste tip koji voli hrskave keksiće i mrzi kad omekšaju, u posudu s keksima dodajte komad kruha. Usporit će omekšavanje keksa.
Banane će duže trajati ako im vrškove namočite u vodu. Tako mogu stajati i više od tri tjedna. Voda sprječava da se izluči etilen, zbog kojeg banane pocrne.
Video na ovoj Facebook stranici pokazuje i kako samo malo soli u mlijeku sprječava da se ono ukiseli. Jer minerali usporavaju kiseljenje.
Trik, praznog članka. Eeeee žalosno da ste i zato plaćeni.