Promo

Užitak za sva osjetila samo 40 km od Zagreba

Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
Foto: Promo
Vuglec Breg
VL
Autor
PR Članak
07.06.2017.
u 13:47
Gostima su na raspolaganju originalne „zagorske hiže“, obnovljene i dograđene u tradicionalnom duhu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma.
Pogledaj originalni članak

„Vuglec Breg“ je nastao na temeljima starog zagorskog zaselka „Vugleci“, a obnovljeno naselje danas sačinjavaju originalne zagorske „hiže“, restoran i vinski podrum, sjenica s krušnom peći i roštiljem, te vinogradi, šume i pašnjaci. Cijelo imanje prostire se na preko 12 hektara površine i koliko plijeni svojom razvedenošću i ljepotom, toliko nesebično sa svog vrha pruža prekrasan pogled na okolicu i ostale zagorske brege.

Originalne zagorske hiže
Vinarija, pansion & restaurant “Vuglec Breg“ nalazi se u selu Škarićevo, na pola puta između grada Krapine i zdravstveno-termalnog središta - Krapinskih toplica, a samo 40 km od Zagreba. Gostima su na raspolaganju originalne „zagorske hiže“, obnovljene i dograđene u tradicionalnom duhu, ali opremljene prema svim zahtjevima i standardima modernog turizma. Kapacitet smještaja je 32 kreveta. Svaka „hiža“ obnovljena je i uređena s posebnom pažnjom. Vanjski izgled, kao i okoliš uređeni su u izvornom obliku, što cijelom selu vraća sliku prošlih vremena. Unutrašnjost svake kuće jedinstvena je i primjerena današnjim potrebama i komforu, a svaka od njih obilježena je pričom iz prošlosti, zbog čega su imena dobile po svojim negdašnjim vlasnicima.

Foto: Promo
Vuglec Breg

Vrhunski pjenušci i vina
Prirodni i domaćinski ugođaj cijeloga „Vuglec Brega“ dodatno nadopunjuje i obogaćuje vinograd sa približno 16 000 trsova. Gosti „Vuglec Brega“ mogu uživati u obilasku i šetnji kroz vinograd, a svake jeseni dobrodošli su u berbi grožđa i zajedničkom druženju sa domaćinima. U podrumu možete uživati u vrhunskim pjenušcima i vinima, koja su proizvedena i odnjegovana s posebnom pažnjom i stalnim stručnim nadzorom agronoma i enologa.

Foto: Promo
Vuglec Breg

Osim odmora te vinskih i gastronomskih užitaka na „Vuglec Bregu“ se nude i razni sadržaje za sport, rekreaciju i zabavu. Velik broj uređenih staza i puteva omogućuje šetnje ili duža zanimljiva pješačenja, kao i vožnju s našim brdskim biciklima. Dva sportska terena sa umjetnom travom i rasvjetom namijenjeni su za tenis, mali nogomet, badminton, odbojku ili poligon za team building aktivnosti. Malo uređeno dječje igralište sa ljuljačkama i toboganima, kao i pony konji  razveselit će naše najmlađe goste. U blizini “Vuglec Brega” nalaze se nekoliko uređenih jezera za ribolov.

Informacije i rezervacije na
T: +385 (0)49 345 015, info@vuglec-breg.hrwww.vuglec-breg.hr

Vinski podrum poseban je doživljaj za svakog gosta

Nastavljajući višestoljetnu tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vina na “Vuglec Bregu”, s puno truda i ljubavi žele postići najvišu kvalitetu vina i pjenušaca te tako istaknuti njihovu posebnost i posebnost terroir-a. Posjet vinskom podrumu poseban je doživljaj za svakog gosta. Uživanje u degustaciji pjenušaca proizvedenih klasičnom „šampanjskom“ metodom i vina od bijelih i crvenih sorata kao što su chardonnay, rajnski rizling, graševina, sauvignon, žuti muškat, zeleni silvanac, crni pinot, frankovka i cabernet sauvignon, oduševit će svakog ljubitelja vinske kapljice.

Foto: Promo

Pjenušac Vuglec, extra brut, vrhunsko pjenušavo vino
Mladost i svježina glavna su obilježja ovog iznimnog pjenušca. Relativo mlad pjenušac rađen klasičnom metodom od sorte chardonnay sa dodatkom mješavine bijelih sorata (beline, kraljevine, graševine, rajnskog rizlinga i silvanca). Odlikuje ga svježina, ugodna kiselina, te voćne arome. 

Idealan je aperitiv ili kao osvježenje tijekom cijelog dana, pogotovo u vrućim ljetnim mjesecima. 

Ukoliko želite pravi doživljaj sljubite ga uz kamenice!

Poslužuje se pri temperaturi 6-7 °C

Foto: Promo

Pjenušac „Rozalia“
Prekrasne ružičaste boje, proizveden klasičnom, šampanjskom metodom od crnog pinota i frankovke.

Vino je bogato cvjetnim i voćnim aromama, neodoljivo podsjeća na maline i jagode, bogatog i dugotrajnog okusa.

Odlično kao aperitiv, a idealno se sljubljuje sa voćnim desertima      

Najbolja temperatura posluživanja: 7-8 °C

Kušajte specijalitete poput zagorskih štrukli, kukuruzne zljevke...

Restoran je originalno uređen u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa pod slamnatim krovom. U neposrednoj blizini restorana nalazi se sjenica s krušnom peći i ljetnom terasom koju okružuje vinograd. U restoranu se pripremaju originalni zagorski specijaliteti kao što su purica i raca s mlincima, zagorski štrukli, kukuruzna zljevka, te razne vrste domaćeg kruha. Uz jela pripremljena na tradicionalan način sljubljujemo naša vina i pjenušce.

Foto: Promo

 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Pogledajte na vecernji.hr