Graševina je najznačajnija sorta Vina Belje, a kvaliteta i jedinstven okus svih linija graševine plod su predanog zajedničkog rada beljskih stručnjaka u vinogradima i podrumima. Od butelje kvalitetne graševine do Goldberg zlatne selekcije, riječ je o graševini koje oduševljavaju na prvi gutljaj.
Gotovo šezdeset, i domaćih i međunarodnih, natjecanja u proteklih devet godina okrunilo je ovu kraljicu kontinentalnih vina zlatom, srebrom ili ju uvrstilo među posebno preporučena vina. Kontinuirane nagrade na najvažnijim hrvatskim i svjetskim ocjenjivanjima vina dokaz su iznimne kontinuirane kvalitete i posebnosti graševine kojom se u Belju posebno ponose.
Ponos Baranje i Hrvatske
Obišavši gotovo cijeli svijet te vraćajući se kući s pregršt nagrada, graševina vina Belje ponosno predstavlja Baranju i Hrvatsku kroz duboki i profinjen okus jedinstvene vinske sorte odnjegovane upravo u Hrvatskoj.
Za poseban ljetni užitak u okusima Hrvatske vrhunsku graševinu Vina Belje karakteristične svježine i bogatog okusa najbolje je rashladiti na 12°C i poslužiti s jelima od plodova mora i toplim predjelima sa šparogama, artičokama, tjesteninama s umacima od maslaca i sira, kuhanu ribu, a dobro će se složiti i s pečenom ribom, piletinom pa i teletinom kao glavnim jelom.
Sad moram čekati sezonu šparoga ili barem artičoke, kako bih pio graševinu?