šampion turizma

Večernji list nagradio Rovinj: Ovo nam je najljepši dar za Dan grada

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
nagrada rovinj (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
nagrada rovinj (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
nagrada rovinj (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
nagrada rovinj (1)
06.09.2012.
u 15:33
Tajna turističkog procvata Rovinja je, kaže gradonačelnik Sponza, u tome što ima jasnu strategiju i još razrađeniji plan realizacije mnogih projekata
Pogledaj originalni članak

Najljepši dar za Dan grada Rovinja dobili smo od Večernjaka čiji nas je tajni reporter u Turističkoj patroli 2012. proglasio šampionom turizma – kažu nam brojni turistički djelatnici Rovinja koji su se danas okupili na terasi najnovijeg superluksuznog rovinjskog hotela Lone. Njihovo mišljenje dijeli i gradonačelnik Giovanni Sponza, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice, pa je primajući nagradu iz ruku glavnog urednika Večernjeg lista Gorana Ogurlića rekao: "Ovo je za Rovinj i za nas, njegove građane, značajno priznanje pa ga primam uime svih građana, turističkih djelatnika, obrtnika i predstavnika javnih servisa i usluga".

A da Večernjakov tajni reporter koji je ljetos obišao sve najznačajnije turističke destinacije na Jadranu nije pogriješio, govori i činjenica da je danas u Rovinju, iako je glavna turistička sezona prošla, boravilo više od 20 tisuća gostiju iz cijele Europe i da je to dvije tisuće gostiju više nego na isti dan prošle godine. Da je Rovinj zasluženi pobjednik Večernjakove patrole, osim impozantnih brojki, a jedna od njih kaže da će ove godine 15 dana prije nego prošle zabilježiti tri milijuna noćenja u sezoni što je za milijun više nego što je ostvario Dubrovnik, najbolje pokazuje reakcije gostiju koji u tom gradu, osim u dobrom smještaju, uživaju u neviđenoj gostoljubivosti domaćina za koje je gost, bez obzira kako bio dubok njegov džep, pravi kralj.

– U ocjenama Večernjakova reportera osobno mi je za oko zapela ocjena 10 kojom su ocijenjeni građani, mi domaćini, zbog svoje ljubaznosti. Prema tome je vidljivo koliko sam pojedinac može doprinijeti u imidžu i uspjehu zajednice što je na ponos Rovinja. Hvala Večernjaku što je to prepoznao – kaže gradonačelnik Sponza.

A Večernjakova tradicionalna turistička patrola, koja već skoro četiri desetljeća – točnije od 1975. godine, uz manje prekide patrolira Jadranom, sudeći po onome što smo vidjeli i doživjeli u Rovinju, među turističkim djelatnicima uživa izuzetan prestiž. Grad Rovinj nije prvi put pobjednik Večernjakove patrole, naglasio je glavni urednik Goran Ogurlić, a domaćini s osmijehom dodali:

– Vjerojatno ni posljednji put.

– Ponosni smo što je Večernjakova turistička patrola najstarija i najprestižnija turistička nagrada u Hrvatskoj. Naši reporteri i čitatelji zaključili su da je ove godine Rovinj postigao najviše što se u hrvatskom turizmu može pružiti. Konkurencija je bila velika i praktično se do zadnjeg dana nije znalo tko će pobijediti. Zadovoljan sam što ovu nagradu predajem Rovinju, gdje se vidi da se svake godine unapređuje turistička ponuda te doslovce iz brda izrastaju prekrasni novi hoteli, pa ovaj grad postaje najprestižnija turistička i medijska destinacija – rekao je Goran Ogurlić, glavni urednik Večernjaka.

Tajna turističkog procvata Rovinja je, kaže gradonačelnik Sponza, u tome što ima jasnu strategiju i još razrađeniji plan realizacije mnogih projekata. Najbolje su to prepoznali u turističkoj tvrtki Maistra, koja je u posljednje dvije godine sagradila dva nova superluksuzna hotela.

– Rovinj i Maistra jedna su zajednička priča. Potaknuti aktivnostima Grada, imali smo dodatni motiv upustiti se u investicije. S gradom Rovinjom želimo biti najbolji, a ova nagrada jedna je potvrda da smo na pravom putu i da smo prepoznati kao najbolji. Ova nam je nagrada potvrda da dobro radimo svoj posao – izjavio je Tomislav Popović, direktor Maistre.

>>Rovinj privlači turiste jer je lijep, očuvan, čist i ima najbolju ponudu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

ĆA
ćaćaća
16:25 06.09.2012.

istra možda ima jasnu strategiju ali hrvatskoj je u cijelini zabranjena jasna strategija..

M3
Miške 3
17:06 06.09.2012.

Jeli to na slici general Ljubo Česić Rojs? Nagradu trebaju dobiti oni iz pulskog aerodroma u vezi ruskih turista. Ali kaktus.